✨️ Obserwuj #mirkoanonim Nie znoszę pracy zdalnej. Chciałbym hybrydę, a nawet na on-site bym się zgodził w ostateczności . Przecież w pracy zdalnej, jeżeli jesteście z różnych części Polski czy Świata to tak na prawdę jesteście sobie obcy i każdy w każdego ma wyebane. Te relacje są takie sztuczne, tak słabe jak kartka papieru, znikoma empatia i wysoki egoizm. Przecież gdybyście tych ludzi spotykali w realu, spędzali razem chodziać minimum czasu w realu w ciągu tygodnia to byście czuli jakąkolwiek więź między sobą i poczuwali się do ludzkich zachowań. A na zdalnym to człowiek w ogóle nie czuje się zobowiązanym, aby budować jakiekolwiek relacje. Bo po co skoro i tak to wyparuje jak za pstryknięciem palca w dniu odejścia z firmy?
@twoj_starrry bardzo chciałbym takiego podejścia, ale gdzie poza pracą szukać znajomych czy przyjaciół? Pytam całkiem poważnie, bo jedyne znajomości poza pracą w moim przypadku, to te nawiązane jeszcze w czasach szkoły (╥﹏╥)
@starlight_92 ja jestem piwniczakiem wiec mam znajomych z liceum, gimnazjum no i kilku z takiego projektu typu wolontariat, jesli chodzi o znajonych z pracy to mam tylko jednego ziomka. Też piwniczak ( ͡°͜ʖ͡°)
@Zabi96: możesz mieć znajomych poza pracą, ci debile tego nie sprawdzają. Ale fakt, ja sam jestem introwertykiem i energię socjalną zamiast zużywać na randomów z pracy to mogę teraz na swoich znajomych. Gdzie wady?
@mirko_anonim: pracuje zdalnie, co 3 miesiące mamy planowanie gdzie widzimy się przez 3 dni i to najciekawszy okres w pracy gdzie wychodzimy sobie po robocie na jedzenie i piwko - po prostu w Twoim środowisku ludzie nie budują żadnych relacji, nie jest to w żadnym stopniu problem pracy zdalnej.
Przecież gdybyście tych ludzi spotykali w realu, spędzali razem chodziać minimum czasu w realu w ciągu tygodnia to byście czuli jakąkolwiek więź między sobą i poczuwali się do ludzkich zachowań.
@mirko_anonim: No po to są integracje i imprezy firmowe. Mi spokojnie wystarcza ten tydzień-dwa w ciągu roku.
A na zdalnym to człowiek w ogóle nie czuje się zobowiązanym, aby budować jakiekolwiek relacje. Bo po co skoro i tak to wyparuje
@mirko_anonim Na pewno jak siedzę z biura to będę przywiazany do pracowania z jakimś Kanadyjczykiem czy Dunczykiem który jest moim głównym kontaktem w projekcie xDD
@twoj_starrry: rzeczywistość wygląda tak, że od wielu lat nie szukam roboty - albo ktoś przychodzi do mnie, że szukają albo ewentualnie coś mi się nawinie na LI atrakcyjnego i wtedy wkręcam sam innych
@mirko_anonim: to sobie zmien prace, teraz wiekszosc jest hybrydowa. Ja sobie wlasnie cenie to ze jestem obcy dla obcych i za nic mnie nie zaciagna do biura, chyba ze za 100% podwyzki. Znajdz sobie zycie towarzyskie i nie krzyw sie na rodzine to randomy przestana cie obchodzic
@mirko_anonim: Pieprzenie głupot przez Anetkę dla której praca to drugi dom i jedyni znajomi jakich może mieć to tych z pracy. Relacje? Relacja ma być taka, że dostaje projekt, robię go i wysyłam w p---u - i na tym się kończy relacja.
Nie znoszę pracy zdalnej. Chciałbym hybrydę, a nawet na on-site bym się zgodził w ostateczności . Przecież w pracy zdalnej, jeżeli jesteście z różnych części Polski czy Świata to tak na prawdę jesteście sobie obcy i każdy w każdego ma wyebane. Te relacje są takie sztuczne, tak słabe jak kartka papieru, znikoma empatia i wysoki egoizm. Przecież gdybyście tych ludzi spotykali w realu, spędzali razem chodziać minimum czasu w realu w ciągu tygodnia to byście czuli jakąkolwiek więź między sobą i poczuwali się do ludzkich zachowań. A na zdalnym to człowiek w ogóle nie czuje się zobowiązanym, aby budować jakiekolwiek relacje. Bo po co skoro i tak to wyparuje jak za pstryknięciem palca w dniu odejścia z firmy?
#programista15k #pracait #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
A pomyślałeś, że można sobie znaleźć znajomych np nie wiem, poza pracą?
@twoj_starrry: a potem jest płaku płaku, nie mogę znaleźć dobrze płatnej roboty.
Właśnie dzięki budowaniu dobrych relacji znajduję teraz dobrze płatną robotę w moment jak jest mi potrzebna
@mirko_anonim: No po to są integracje i imprezy firmowe. Mi spokojnie wystarcza ten tydzień-dwa w ciągu roku.
Relacje? Relacja ma być taka, że dostaje projekt, robię go i wysyłam w p---u - i na tym się kończy relacja.
@mirko_anonim: na szczęście