Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę pracy zdalnej. Chciałbym hybrydę, a nawet na on-site bym się zgodził w ostateczności . Przecież w pracy zdalnej, jeżeli jesteście z różnych części Polski czy Świata to tak na prawdę jesteście sobie obcy i każdy w każdego ma wyebane. Te relacje są takie sztuczne, tak słabe jak kartka papieru, znikoma empatia i wysoki egoizm. Przecież gdybyście tych ludzi spotykali w realu, spędzali razem chodziać minimum czasu w realu w ciągu tygodnia to byście czuli jakąkolwiek więź między sobą i poczuwali się do ludzkich zachowań. A na zdalnym to człowiek w ogóle nie czuje się zobowiązanym, aby budować jakiekolwiek relacje. Bo po co skoro i tak to wyparuje jak za pstryknięciem palca w dniu odejścia z firmy?

#programista15k #pracait #it

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: No dla mnie praca to jest miejsce w którym wykonuje swoje obowiązki i pracuje żeby zarabiać pieniądze, budowanie relacji jest drugorzędne tam dla mnie, robię to poza godzinami pracy i polecam sobie to tak rozgraniczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kolejny… Idę pracować do pracy, a znowu jakiś Klaudiusz chce się zaprzyjaźniać i być moim najlepszym kolegą. Mam już 5 przyjaciół. Możesz się wpisać na listę to jak ktoś umrze to rozważę, a tymczasem rob mi review bo czekam, a ile można oglądać kapitana bombe.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przecież pracując z innymi w biurze może być tak samo. Myślę, że sporo zależy od kolektywu, w którym sie pracuje. Można pracować ze sobą w biurze i być jeden dla drugiego obcym, a można pracować zdalnie i budować relacje. To, że tego nie potrafisz, to wyłącznie twój problem ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: praca zdalna to najlepsza rzecz jaka powstała przy okazji covidu. A w pracy nie ma się znajomych/kolegów tylko współpracowników, i ta relacja zawsze będzie sztuczna, bo chłopa obok g---o obchodzi twoje życie, a uśmiecha się i przytakuje bo tak wypada.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: O świeżak! Myśli, że w pracy ma się kolegów xD JAPRD i to jeszcze w korpo... Mam lepsze więzi, z których ludźmi poznałem w necie niż tych, co poznałem na początku na żywo.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
niezawisły-narrator-52: Totalnie się zgadzam. Pracuję zdalnie parę lat i mega brakuje mi kontaktu z teamem. Jeszcze przed pandemią szef organizował coroczne pracowanie przez tydzień z biura, to z moim teamem potrafiliśmy robić 500% tego co zwykle, a po pracy (albo nawet i w pracy) piwko. Czuło się jedność, że się razem dąży do celu. Niestety po pandemii jakby przywykliśmy zamknięci w domach i nie ma inicjatywy spotkania się na żywo.
Próbowałem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Oj jak ja nie lubie takich jak Ty, ktorzy szukaja znajomych w miejscu pracy.

Praca jest od pracowania, jak nie masz znajomych to poszukaj ich w innych miejscach a nie w pracy. Mnie kompletnie nie interesuja ludzi z pracy i nie chce z nimi zadnych kontaktow poza praca.

To cale budowanie relacji sluzy tak naprawde tylko pracodawcom, przez to glupio Ci dac ultimatum mendzerowi ze albo daje podwyzke albo
  • Odpowiedz
to z moim teamem potrafiliśmy robić 500% tego co zwykle, a po pracy (albo nawet i w pracy) piwko. Czuło się jedność, że się razem dąży do celu.

@mirko_anonim: niech zgadnę, jesteś jakimś pseudo mengao xD?
Ja jeśli byłem w biurze z ludźmi z którymi się lubię, to c---a robiliśmy bo połowę czasu gadaliśmy na kawie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Piszesz takie rzeczy na portalu gdzie 90% to introwertycy którzy najlepiej to nie wychodziliby z piwnicy.
Praca zdalna to aliencja i odcięcie od środowiska.
  • Odpowiedz