Wpis z mikrobloga

@Nighthuntero nie wiem skąd wziął się mit, że lekarze CHCĄ pracować w szpitalach, z prywatnej praktyki słaby lekarz ma 200zl/300zl dobry 400zl/500zl za 20min konsutlacji, więc stawka godzina wychodzi z tego 400zl-1000zl w praktyce prywatnej, największy kontrakt w szpitalu jaki widziałem to 24h na izbie przyjęć szpitala psychiatrycznego za 10k netto / 24h, gdzie po takim dyżurze tydzień dochodzisz do siebie - gdzie tu interes?

Ludzie, którzy zostali w NFZ to
  • Odpowiedz
@adajpanspokoj320: w ogole nie wiesz jak to działa. Lekarz zaklada prywatny gabinet i udziela "konsultacji" a w rzeczywsitości wpisuje pacjentów poza kolejką na zabiegi w publicznym szpitalu, na publicznym sprzęcie i czesto przy wsparciu dodtakowej obslugi ktora jest juz w szpitalu. i nie kasuje za to 300 pln tylko często liczby 5 cyfrowe, za 20 minut wizyty i możliwość "zapisu". Albo placisz albo czekaj 2 lata w kolejce NFZ. A
  • Odpowiedz
@adajpanspokoj320: w Stanach sie rozwineło bo tam masz system ubezpieczeń inny. W Polsce nie widze zadnych zmian, prywatne to sa gabinety med estetycznej, jakies porodowki i inne "łatwiejsze tematy", to zawsze było, od 20 lat w ogole nie widać zmian jesli chodzi o oferte prywatnych placówek. Ludzie nie mają pieniedzy zeby za operacje zaplacic 50k. Dadzą w łape 8k w gabinecie prywatnym i maja operacje w szpitalu. Onkologia, przeszczepy, operacje,
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: wiem że bajt, ale i tak powtórzę że prawdziwy programista, po studiach, z talentem do tego co robi, ma dużo lepsze życie niz lekarz. Pod każdym względem, nie tylko finansowym.

No i statystyczny lekarz jest intelektualnie przy takim programiście robakiem.
  • Odpowiedz
na ten moment jeszcze nie, ale to tylko kwestia czasu: LuxMed, Centrum Damiana i wiele innych - ogromna kasa idzie w rozwój prywatnej służby zdrowia, za chwilę prywatne szpitale będą miały lepsze zaplecze niz publiczne

@adajpanspokoj320: xD kiedy i kto będzie miał lepsze zaplecze

przecież to im się w ogóle nie opłaca, skomplikowana operacja wymaga lekarzy wielu specjalności i normalnych ludzi (czyli 99% klientów tych firm) nie byłoby stać na
  • Odpowiedz
@kot__morderca @everybodykombinerki oferta prywatnych szpitali cały czas się poszerza, nie tak dawno robiłem operacje bariatryczna, potem kilka plastyk, zaraz pewnie bajpas przełyku, wszystko w prywatnych szpitalach, NFZ nie tykam, bo j---e gównem, z każdej strony: jebią Cię jako specjalistę i jebią Cię jako pacjenta. ()
  • Odpowiedz