Wpis z mikrobloga

#programista15k #programowanie #pracait #korposwiat #java #programista25k #kryzysit #pracbaza #pasjonat15k

Anthropic CEO, Dario Amodei

in the next 3 to 6 months, AI is writing 90% of the code, and in 12 months, nearly all code may be generated by AI

https://x.com/slow_developer/status/1899430284350616025

A wy dalej klepiecie CRUDY xDDDD

CRUDiarze mówiący że ludzie dalej będą pisać lepszy kod od AI są jak ludzie twierdzący, że lepiej dalej jeździć końmi niż samochodami xD Albo że świeczki lepsze od elektrycznego światła
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nad__czlowiek xdd ostatnio wdrażali u klienta Pythona 3.12. Wdrażanie trwało z półtorej roku, ja się załapałem na jego koniec. A ten gada o 90% kodu pisanego przez llmy za 3-6 msc. Sprawdziłeś czym zajmuje się ten Pan zawodowo?
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: dobra estymacja. Sam właśnie trafiłem do projektu 6 miesięcznego bo później wjeżdża AI, które będzie dalej rozwijać soft i robić utrzymanie. Co dalej nie wiem. Zwalniają wszystkich developerów, zostaje tylko management. Mają przygotowywać taski dla AI do wdrożenia a inne AI ma robić QA
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: a prompty kto będzie pisał?
Oraz te 5% kodu który nie jest powtarzalny + debugował?

Ejaj zastąpi juniorów, ciekawe tylko skąd się będą mieli brać ci doświadczeni w branży
  • Odpowiedz