Wpis z mikrobloga

Czemu chłopy z IT nie celują w jakieś lekarki, czy inne programistki, tylko zazwyczaj mają jakieś przedszkolanki, czy innne haeruwki? XD Przecież to mocno ogranicza, jak bierzesz sobie taką kobietę, to albo musisz obniżyć poziom życia, żeby się dostosować do niej, albo ją „dotować”, żeby nie była „bottleneckiem” w związku.

#programista15k #zwiazki
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czemu chłopy z IT nie celują w jakieś lekarki, czy inne programistki

@stanleymorison: bo lekarki chcą, żeby ich mąż się mył dwa razy dziennie
tego samego programiści chcą od programistek

nie do przeskoczenia ()
  • Odpowiedz
Czemu chłopy z IT nie celują w jakieś lekarki, czy inne programistki, tylko zazwyczaj mają jakieś przedszkolanki, czy innne haeruwki? XD

@stanleymorison: bo polscy spermiarze nie mają jakichkolwiek wymagań wobec potencjalnych partnerek oprócz posiadania cipy. Dzisiaj był wpis na anonimowym typiarki, że ma wątpliwości czy się spotykać z ignorantem, którego w ogóle świat nie interesuje poza własnym poletkiem to banda przygłupów ją zjechała z góry na dół.
  • Odpowiedz
celowałem w lekarkę to mnie wyśmiała bo za niski status społeczny XD

@OpowiedzMiCos: zarabiała dużo więcej? OE twoim przyjacielem na takie przypadki, ale wtedy może już braknąć czasu na nią XD

Lekarze się między sobą raczej parują

@OpowiedzMiCos: właśnie też tak uważałem do niedawna, ale rozmawiałem na ten temat ze znajomymi i jak przeanalizowaliśmy wszystkie znane pary to jednak pary gdzie oboje są lekarzami były w dużej mniejszości
  • Odpowiedz
jak bierzesz sobie taką kobietę, to albo musisz obniżyć poziom życia, żeby się dostosować do niej, albo ją „dotować”, żeby nie była „bottleneckiem” w związku.

@stanleymorison: to tak wygląda dzisiejszy świat relacji? Każdy dla siebie?
  • Odpowiedz
@stanleymorison: Ty nie rozumiesz chyba jak to działa. Masz 2 staty, wygląd i kasę. Mając przeciętny wygląd i kasę możesz wybrać albo brzdką babę, która podobnie zarabia, albo przeciętną, która zarabia mniej. Co wybierze samiec chyba oczywiste
  • Odpowiedz
  • 4
@stanleymorison przeważnie kobieta preferuje partnera o takim samym lub wyższym statusie społecznym i zarobkach, to też lekarka nie weźmie sobie jakiegoś programisty biedaka xD

• Odpowiedz
@Strigiformesman zaczynając z podobnego poziomu socjoekonomicznego po prostu łatwiej o partnerstwo i kompromisy na początku gdy relacja się dopiero buduje. W momencie gdy któryś z partnerów ma dużo gorsza sytuację materialną to bardzo łatwo by doszło do sytuacji gdy relacja buduje się w dość niebezpieczny sposób gdzie jedna osoba jest zbyt mocno zależna od drugiej albo gdy jedna osoba bierze zbyt dużą odpowiedzialność za drugą osobę (wtedy łatwo o powody do
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: i tutaj właśnie wychodzi moje upośledzenie w relacjach międzyludzkich, bo jak dla mnie to jest strasznie zagmatwane i skomplikowane. Jakbym się z kimś nie dogadywał, to nie wyobrażam sobie jak można ciągnąć relację ze względów materialnych
  • Odpowiedz
@stanleymorison

Dobra, ale skąd wiesz, że nie celują? xD Próbować można, ale spełnienie celu może nigdy nie nadejść.
Prawda jest taka, że przeciętnemu programiście stosunkowo dużo łatwiej jest wejść w związek z przedszkolanką, gdzie zarabia on wielokrotność jej pensji i standard życia jej się znacznie podniesie niż z lekarką, gdzie jeżeli taka jest niebrzydka to spokojnie może znaleźć dobrze usytuowanego atrakcyjnego faceta.
  • Odpowiedz
Czemu chłopy z IT nie celują w jakieś lekarki, czy inne programistki, tylko zazwyczaj mają jakieś przedszkolanki, czy innne haeruwki? XD Przecież to mocno ogranicza, jak bierzesz sobie taką kobietę, to albo musisz obniżyć poziom życia, żeby się dostosować do niej, albo ją „dotować”, żeby nie była „bottleneckiem” w związku.

@stanleymorison: A co mnie obchodzić status społeczny laski? Może być hrówka, może być nawet laska z żabki. W dupie mam
  • Odpowiedz