Aktywne Wpisy

Historia_Podcast +66
Co sądzicie o najnowszym serialu Netfliksa "Heweliusz"?
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

- jeżeli nieruchomość zostanie zniszczona w wyniku działań wojennych, ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania,
- nawet jeżeli nieruchomość zniknęła z powierzchni ziemi, dalej macie do spłaty kredyt w banku,
- jeżeli zginiecie na skutek działań wojennych, polisa na życie w 99% nie zostanie wypłacona.
Smacznej kawusi i miłego weekendu (ʘ‿ʘ)
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #nieruchomosci
Czyli w przeliczeniu z 5 dolarów xd
@Sebastix: jak niby jest tak źle, to profilaktycznie podatek wojenny od wartości aktywów netto i znajdą się środki na szkolenie chętnych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bzdura, rebus sinc stantibus (art. 357^1 KC) tu znajdzie zastosowanie, i kredyt zostanie umorzony (kiedyś). Kwestia poboczna to spłata rat w czasie wojny, na Ukrainie bardzo wiele pozawieszano w cholerę.
@jamajskikanion: Hrywna jakoś nie upadła...
@Filipterka25: Bardzo ciekawe, nie znałem tego. Banki w Polsce mają Eldorado, więc jestem daleki od hurraoptymizmu, że ten jeden artykuł stanie się remedium na problemy kredytobiorców.
Mimo wszystko, zanotowane ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Pan_Misio: Oba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MisiekPrzerwa No musisz zawierzyć swoje życie temu że sędzina nie będzie miała w dniu orzeczenia okresu, albo że będzie to po obiedzie bo wyroki będą zapadły na rympał dopóki nie ustalona zostanie linia orzecznicza i wisisz na psychice orzekającego xd
@MisiekPrzerwa: Nie mają, takie GNB to państwo spuściło do kibla właśnie orzeczeniami.
@Filipterka25: Ile lat kształtowała się linia orzecznicza dla taśmowych kredytów frankowych?
Jakbyś pożyczył sąsiadowi 10 tysięcy i by go okradli to jakoś powinno sprawić że nie musi ci oddawać?