Wpis z mikrobloga

Tak tylko przypomnę wszystkim zakredytowanym po jaja (w tym mi xD), że:
- jeżeli nieruchomość zostanie zniszczona w wyniku działań wojennych, ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania,
- nawet jeżeli nieruchomość zniknęła z powierzchni ziemi, dalej macie do spłaty kredyt w banku,
- jeżeli zginiecie na skutek działań wojennych, polisa na życie w 99% nie zostanie wypłacona.

Smacznej kawusi i miłego weekendu (ʘʘ)

#obowiazkowecwiczeniawojskowe #nieruchomosci
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ciekawe czy kapitan Państwo wpadnie na to żeby "ubezpieczyć"

@Sebastix: jak niby jest tak źle, to profilaktycznie podatek wojenny od wartości aktywów netto i znajdą się środki na szkolenie chętnych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
rebus sinc stantibus (art. 357^1 KC) tu znajdzie zastosowanie, i kredyt zostanie umorzony (kiedyś)

@Filipterka25: Bardzo ciekawe, nie znałem tego. Banki w Polsce mają Eldorado, więc jestem daleki od hurraoptymizmu, że ten jeden artykuł stanie się remedium na problemy kredytobiorców.
Mimo wszystko, zanotowane ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Mieszkania są tak drogie czy ja jestem tak mało warty...? xd

@Pan_Misio: Oba ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MisiekPrzerwa No musisz zawierzyć swoje życie temu że sędzina nie będzie miała w dniu orzeczenia okresu, albo że będzie to po obiedzie bo wyroki będą zapadły na rympał dopóki nie ustalona zostanie linia orzecznicza i wisisz na psychice orzekającego xd
  • Odpowiedz
Banki w Polsce mają Eldorado, więc jestem daleki od hurraoptymizmu, że ten jeden artykuł stanie się remedium na problemy kredytobiorców.

@MisiekPrzerwa: Nie mają, takie GNB to państwo spuściło do kibla właśnie orzeczeniami.

No musisz zawierzyć swoje życie temu że sędzina nie będzie miała w dniu orzeczenia okresu, albo że będzie to po obiedzie bo wyroki będą zapadły na rympał dopóki nie ustalona zostanie linia orzecznicza i wisisz na psychice orzekającego
  • Odpowiedz
@MisiekPrzerwa: Misiu to co robisz to coalś w stylu: wymyślam fikcyjny scenariusz i się na niego oburzarzam w internetach. Może nawet odczuwasz egzystencjalny niepokój, z powodu nadmiernego rozmyślania. Wrzuć na luz, będziesz lepiej spał.
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: nawet jakbym stracil mieszkanie ktore kupilem za gotowke to i tak uwazalbym to za dobry deal, bo co mi po mieszkaniu jak jestem martwy. Dlatego uwazam ze ci co walcza powinni miec mega przywileje
  • Odpowiedz
@MisiekPrzerwa: To jak już ktoś chce mieć nieruchomość na własność, to lepiej ją kupić na jednej z wysp Atlantyku albo gdzieś na południu Włoch na jakimś zadupiu i ogólnie w miejscach, gdzie wojna najpóźniej dotrze.
  • Odpowiedz