Wpis z mikrobloga

Tak tylko przypomnę wszystkim zakredytowanym po jaja (w tym mi xD), że:
- jeżeli nieruchomość zostanie zniszczona w wyniku działań wojennych, ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania,
- nawet jeżeli nieruchomość zniknęła z powierzchni ziemi, dalej macie do spłaty kredyt w banku,
- jeżeli zginiecie na skutek działań wojennych, polisa na życie w 99% nie zostanie wypłacona.

Smacznej kawusi i miłego weekendu (ʘʘ)

#obowiazkowecwiczeniawojskowe #nieruchomosci
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisiekPrzerwa jakoś mniej szkoda mieszkanka na krechę, przestajesz spłacać i elo. Gorzej jak ktoś tyrał na dwa etaty żeby wybudować sobie wymarzony dom i rakieta w niego wpadnie zanim zdąży się wprowadzić xD mimo wszystko w razie wojny to będą najmniejsze problemy.
  • Odpowiedz
@MisiekPrzerwa: sam nie jestem zwolennikiem zmuszania do ćwiczeń wojskowych (o czym od dawna piszę), ale ta cała narracja o tym, że skoro Tusk zapowiedział ćwiczenia, to już na pewno urwie wam jaja i zniszczą dom, jest co najmniej śmieszna, albo żałosna, zależy jak patrzeć
  • Odpowiedz
@MisiekPrzerwa: Wojna, którą próbują wywołać, nie jest przypadkowa. To nie konflikt między narodami, lecz ukartowana gra rządów USA, Rosji i Europy, które działają w ukrytym porozumieniu. Ich celem nie jest ochrona ludzi, lecz zmniejszenie populacji, przejęcie zasobów i jeszcze większa kontrola nad tymi, którzy przetrwają.

To nie jest nic nowego – od tysiącleci byliśmy przez nich oszukiwani i manipulowani. Rządzący, kapłani i elity ukrywali prawdę, wypaczali historię i tłumili wiedzę,
  • Odpowiedz
gotówkowo płacisz bańkę a w kredycie to z 2.5

@on_83: które na przestrzeni trzydziestu lat kosztuje realnie mniej (pod względem siły nabywczej) niż bańka

poza tym możesz nadpłacać, nadpłaty spłacają kapitał

przez ostatnie 30 lat kredyt był bardziej opłacalny, niż zakup gotówkowy
  • Odpowiedz
- jeżeli zginiecie na skutek działań wojennych, polisa na życie w 99% nie zostanie wypłacona.

@MisiekPrzerwa: O którą polisę chodzi? O ubezpieczenie na życie? Bo ja w związku z kredytem muszę mieć dwa ubezpieczenia:
1. Na mieszkanie w razie tam zalania, kradzieży itd - wojna oczywiście nie wchodzi w zakres
2. Obowiązkowo muszę płacić ubezpieczenie na życie, że jeśli ja zginę - to ubezpieczyciel musi zapłacić cały kredyt za mnie
  • Odpowiedz