Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@znikam5: No a mnie obchodzi, jakby mi ktoś zaproponował urodzenie się w kraju w którym nie ma służby wojskowej ale przez powiedzmy 60 lat będzie brud smród i ubóstwo, a na ostatnie 10 lat będzie to najbogatsze państwo świata albo urodzenie się w kraju jak Szwajcaria, gdzie będzie służba wojskowa na 1 rok, ale jest to państwo które mi oferuje przez cały czas mojego życia najwyższy światowy poziom, to bez
  • Odpowiedz
@Marktrel299

Polak co najwyżej żyje we w miarę zamożnym kraju od 5-8 lat, wcześniej to był totalny syf z 12% bezrobociem i średnią pensja na poziomie 3000 zł.

8 lat temu Polska dalej była w topce najbogatszych krajów świata. Miałeś lepiej niż pewnie 85% świata które żyją w takich k----------h jak Indie, Chiny, Nigeria, Egipt, Meksyk itd...
  • Odpowiedz
@Marktrel299: ja pamiętam komunę i jestem autentycznie dumny że mieszkamy w urządzonym przez siebie kraju, może nie jesteśmy super bogaci ale już bogatsi od naszych rodziców czy dziadków. W latach komuny to oczy by ludziom wyszły z orbit ile osiągnęliśmy w 30 lat. Będziemy się bogacić nadal a poziom życia będzie coraz lepszy jeśli dalej będziemy tu rządzić my.
  • Odpowiedz
Nikt nie chodzi z gnatem pod kurtką na legalu

@znikam5: oczywiście, że dużo ludzi chodzi. Właśnie w Polsce noszenie broni jest obowiązkowo ukryte. Nie można sobie latać z gnatem na widoku. W USA nie wolno mieć ukrytej broni (chociaż to chyba zależy od stanu).

Ale pomijając ten wtręt, to zgadzam się w całości.
  • Odpowiedz
@znikam5: a teraz deszc zimnej wody: W zimę udusić się można, bo ludzie kopcą w piecach. Ujowa płaca a zarobki jak na zachodzie. Pracą uczciwą dorobisz się tylko garba.
Młodzi są mniejszością, dyktują politykę 50 latkowie.
Szaro buro i ponuro przez większość czasu
  • Odpowiedz
Moze i fajny ale nie az tak zebym mial umrzec. Zaden kraj nie jest tego wart. Co mi z fajnego kraju jak mnie nie bedzie?

@mackbig a co ci z ucieczki kiedy wszędzie będziesz traktowany jak śmieć? Myślisz, że w razie konfliktu a potem upadku Polski będziesz miał takie swobody jak mają teraz Polacy na emigracji?
  • Odpowiedz
@znikam5: zabawne i zalosne zarazem jest myslenie, ze jako poborowy szary areczek bedziesz czyms wiecej niz miesem armatnim. Nie, nie bedziesz. Twoim jedynym zadaniem bedzie umrzec w najlepszym wypadku, w gorszym stracisz konczyny.
  • Odpowiedz
@znikam5: Mnie zastępca wójta i urzędnicza załatwili... nie zgodziłem się na łapówkę i uwalili mi otwarcie żwirowni. Straciłem kontakt na 5-7 mln... Żyję w cudownym kraju, który niszczy plany i marzenia (°°
  • Odpowiedz
@znikam5:

Polska jest jednym z najlepszych krajów do życia.

Kwestia subiektywna

Natomiast kwestia obiektywna jest że nie ma najlepszego kraju do umierania, chyba że mówimy o umieraniu na własnych zasadach, a nie z przymusu
  • Odpowiedz