Aktywne Wpisy
p0melo +13
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +103
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

Moi ukochani rodzice nie umieją oszczędzać. W pewnym sensie nazwałbym ich z bólem serca finansowymi analfabetami. Naprawdę ich kocham i to cudowni ludzie, ale w kwestii oszczędzania nic nie przebije dla nich skarpety niestety. Tata jedynie do ppk z maks dwa lata temu dołączył, a tak to słabo, nawet kredytu nadpłacać nie chcą po troszkę.
Dlatego nikt mnie nie nauczył oszczędzać i inwestować, sam się zainteresowałem. No i zwyczajnie serduszko mi się cieszy, gdy te pieniądze się powiększają, zamiast tylko tracić wartość w szufladzie. Nie udaje mi się pomóc rodzicom, jak postępować lepiej, ale za to zamierzam w przyszłym roku dać im kasę na spłatę kredytu, gdy mama przejdzie na emeryturę w ramach prezentu.
To tyle, dziękuję za uwagę, chciałem tylko się tym podzielić.
@widofmaker @Eigerstand moi nawet nie chcą po trochę nadpłacać kredytu, bo "banki tego nie lubią"... Tak samo nie wzięli wakacji kredytowych, żeby w tym czasie nadpłacać sam kapitał. Żeby chociaż w obligacje dawali oszczędności albo lokaty nawet zamiast skarpety :(
@Dobruywaldios: jak 3/4 społeczeństwa niestety, ciesz się, że jesteś w mniejszości, która umie zadbać o swoje oszczędności
@Dobruywaldios: jak powiedziałem matce lvl68 ile z lokaty miałem i ile mi "Belka" ukradł to powiedziała że strach i żebym się w to nie bawił bo stracę pieniądze jak bank zbankrutuje ¯\(ツ)/¯
To nie tylko w Polsce tak jest, a w całej Europie. Mam znajomych z różnych krajowych europejskich, starszych lub młodszych i wszyscy powtarzają to samo, że gielda to zapewne scam. Może w stanach jest inaczej jedynie
Jakie wały?
Matko Bosko, synek, na siłę im trza było te wakajki wcisnąć! Taka okazja. (╯︵╰,)