Wpis z mikrobloga

Ze jak? Przeciez nowe oc po wygaśnięciu starego dostajesz z automatu, opłacić musisz sam. Ubezpieczyciel wysyła info około 30 dni przed końcem starego. Jedynie gdy kupisz auto i korzystasz z oc starego właściciela to nowe nie odpala się automatycznie
  • Odpowiedz
@lucasy a no tak jeszcze opóźnienie w ratach wyłącza automat, ale raty to już "ukłon" ubezpieczalni że daje taką opcję co nie zmienia faktu że dostaniemy x powiadomien via email i sms że termin oc dobiega końca.( I w ratach to też trzeba pominąć jedną z nich)
  • Odpowiedz
@look997 i jak to sobie wyobrażasz? Ubezpieczyciel wbija Ci na konto i sobie ściąga hajs? A jak ktoś nie ma konta? To takie trudne przypilnować płatności? Podatki od nieruchomości też są obowiązkowe i musisz sam je oplacić. Tak działa świat dorosłych..
  • Odpowiedz
@look997 ale to nie jest subskrypcja tylko za każdym razem podpisanie nowej umowy z możliwością zmiany warunków i jej akceptacja nie może być prawnie dopowiedziana z automatu. Oświadczenie woli ma swoje wymagania które muszą być spełnione. Co w przypadku gdy nagle masz wzrost skladki o 70% i nie chcesz tyle płacić? Ubepieczyciel ściaga sobie i elo ?
@Kubok pisałem o tym w moim 1 poście
  • Odpowiedz
@look997 betonem jest wykopek czytaj orzeł trzymany za nogi który raz w roku nie jest w stanie wykonac trzech kliknięć aby oplacic oc. Ubezpieczalnie są pod nadzorem knf'u i tu nie ma miejsca na dzialanie obok prawa. Gdyby ubezpieczalnia zamiast 500 zl dowaliła ci 1500 bez twojej wiedzy i zgody i jeszcze zassala to sama z np karty to pierwszy bys gardlowal ze jak to pani redaktur nie przyjsli nie deli
  • Odpowiedz
  • 0
@xyz_xyz: Gdzie ty szukasz przeszkody, ja patrzę na rozwiązanie. Jeśli spodziewamy się podwyżki, to można ustalić tolerowaną np. procentowo podwyżkę. I nie ma problemu. Wtedy powiadamiałoby tylko, gdyby miało przekraczać ten próg.
Biorąc pod uwagę że ubezpieczalnie są porejestrowane, powinna być możliwość wskazania kilku i w zależności od tolerowanej podwyżki, wybrać tą z najmniejszą.
To technicznie nie jest nic niemożliwego, wszystko to może być automat.
  • Odpowiedz
@look997 i kto ma zaplacic za stworzenie systemu i jego utrzymanie? Pan państwo? Pan ubezpieczalnia? Pan ufg? Czy moze łykopek kliknie blika raz na rok i z bani ? ZWLASZCZA ze ubezpieczalnia przypomni pare razy i wysle link do szybkiej platnosci ? Ale myślę że EOT bo dalsze dyskutowanie z wykopkiem z podejsciem "niech ktos cos zrobi" jest bez sensu

Jak juz dostales kare za brak to pamietaj ja opłacić ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@xyz_xyz: No tak, a kto to ma zrobić, no niedasie, no paaanie. xD
Że ci nie jest wstyd. xD

Jak juz dostales kare za brak to pamietaj ja opłacić ;)

Nie, nie mam i nie miałem żadnej kary.
  • Odpowiedz
  • 0
@xyz_xyz: Okazuje się, że niektóre ubezpieczalnie w Polsce oferują coś takiego, przez Polecenie Zapłaty.
Czyli tylko kwestia to upowszechnić.

A ty że się nie da...
  • Odpowiedz
Jeśli ubezpieczenie auta jest przymusowe, to dlaczego nie ma opcji automatycznej opłaty za ubezpieczenie samochodu?

@look997: Jak to nie ma?

Mając konto w mBanku ubezpieczam tam samochody, przy kontynuacji przysyłają ofertę na kolejny rok, jeżeli jest ona akceptowalna, to nic nie robię, polisa przedłuża się automatycznie, a mBank pobiera
  • Odpowiedz