Wpis z mikrobloga

@xionacz: Matt Rife - na rozjaśnienie tego szarego świata ( ͡° ͜ʖ ͡°) A z rodzimego podwórka... to regularnie już chyba tylko Kebabowy baron, bo w podobnym klimacie, ale przy okazji o jedzeniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xionacz: Jeyahoo, Morskie Opowieści, Nieznane oblicza II wojny światowej, Katastrofy morskie, Steve1989MREInfo, Despot of Antrim,Łukasz Łuczaj - Rośliny Jadalne i Dziki Ogród, Zabytki Nieba, Paweł i Grzyby, Polski klub miłośników mieczykòw Hellera, VAGA VAGABOND, Tchnienie Grozy, Smartgasm, Mroczny&Kubek Fish Room, Pamiątki, czyli rusztowania wspomnień, Kamil Łysy Wąż Walicki, Wolne Rzeki, martinflashgordon, Bartek Sołtys, Dzikie Pszczoły, Dama Kier, Soft White Underbelly, Ninurta, Malinowy Nos

(kolejność przypadkowa)
  • Odpowiedz
Polskie: Smartgasm (fizyka i kosmos), Astrofaza (fizyka i kosmos), SciFun (fizyka i kosmos), Arhn.eu (gry i retrocomputing), GaleriaHorroru (filmy, horrory), HorrorShowPL (filmy, horrory), TikTalk (zegarki), Adam Śmiałek (elektronika użytkowa, retro), Profesor Krzysztof A. Meissner (fizyka), Astronarium (kosmos) a ostanio, dość nowy kanał - TheMyśliciel (ciekawe historie, tzw. IceBergi na różne tematy).

Z zagranicznych: ModernVintageGamer (retrocomputing), Computerphile (matematyka, fizka, programowanie), BitsUndBolts (retrocomputing - głównie naprawy starego sprzętu), ActionRetro (retrocomputing, głównie Apple).
  • Odpowiedz
Żaden. Dla mnie to strona i aplikacja głównie do słuchania muzyki. A i zauważyłem jakaś degradację w tej twórczości jutubowej – przede wszystkim kanały, które polegają na oglądaniu filmów innych jutubów i komentowania ich. Niebywałe, że ludzie na coś takiego się nabierają. To chodzi o to, że nie chce im się obejrzeć oryginalnego materiału i chcą wiedzieć, co o nich myśleć, żeby oni już nie musieli?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Szpeju Astrofaza się mocno popsuła, platny kontent etc. Jacidam nie znam, ale zbadam. Z około jp polecam też oprócz Emila, Gabriela Hyodo. Ojciec JP, matka polka - też ma fajne materiały o życiu w takim miksie. Z klimatów foliarskich na dobranoc polecam też Tajemity i Boba Rossa polskiej folii - Chris Miekina
  • Odpowiedz
@xionacz: Ostatnio tutaj trafiłem na kanał "W poprzednim odcinku" i właśnie przeglądam wszystkie jego filmy. Trafia do mnie mocno jego poczucie humoru. Oprócz tego to Gotri, Lanca, Wściekłe Wąsy, Holocron, Mietczyński no i Kartofliska
  • Odpowiedz
Poetyka popkultury, Pop Culture detective (kultura), Lucas Brar, Rick Beato, 0db.pl (muzyka), Lootbox, arhn.eu, Civvie 11, videogamedunkey, Noah Caldwell-Gervais (gry), ciekawehistorie, BezPlanu (Czukiewscy), Chubbyemu (medycyna), MotoDziennik, Jedź bezpiecznie HD TVP, Stop Cham (motoryzacja), The Critical Drinker (filmy).

Przeglądając swoje subskrypcje, dopiero zdałem sobie sprawę ile jest martwych kanałów, które kiedyś na bieżąco wypuszczały filmy. :o
  • Odpowiedz