Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #pasjonat15k #it #pracait #sztucznainteligencja #chatgpt

Stosujecie jakieś sztuczki, żeby korzystać z llmów w pracy, gdy firma nie wyraża na nie zgody i są zablokowane? Remote wiadomo. Ale w biurze. Ja mam tak, że mam tych llmów juz do porzygu, ale słyszałem parę anegdot.

Np. na rozmowie sprzedażowej klient mówił, że jakość pracy juniorów po pandemii tak spadła, że dano im 2 dni remote. I jakoś tak zawsze wychodziło, że w dni remote pisali kod a w biurowe dokumentacje ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Tylko na dłuższą metę tak się nie da, więc zaczęli ich sprawdzać w biurze. Inb4 chatgp w telefonie. Ale co, gdy ktoś koło Ciebie siedzi? Podobno to sprawdzanie trwało jakieś 2 tyg i wyglądało jak kartkówki w zawodówce: jeden chował tel pod zeszytem, inny słuchawki i tryb głosowy itd. W końcu dali im spokój. I dobrze. No chyba, że to jakieś badania, finanse albo coś w tym stylu. Wówczas będzie zonk jak prywatne dane wpadną do chatagiepete.
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JamesJoyce: domyslam sie, dlatego jakby pokazac gorze wzrost produktywnosci dzieki temu, to zamiast kombinowac z self hostem od razu podpieliby karte kredytowa pod openai ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
> @JamesJoyce: W dupach się poprzewracała. Po roku takiej "pracy" ludzie przestaną rozumieć kod jaki puszują

@TwojHimars: Powiedział programista Asemblera do programisty C 50 lat temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz