Aktywne Wpisy

misiopysio +525
Hej, gdyby komuś rzuciła się w oczy taka kurtka na jakimś targu albo OLX to dajcie znać
bo została dziś skradziona z naszej klatki. Chyba mamy powrót do lat 90-tych
#afera #zlodzieje #kradna #patologiazewsi #patologiazmiasta
bo została dziś skradziona z naszej klatki. Chyba mamy powrót do lat 90-tych
#afera #zlodzieje #kradna #patologiazewsi #patologiazmiasta
źródło: IMG_20250214_165807
Pobierz
byferdo +221
Mieszkańcy małopolski na pewno kojarzą pojawiające się od lat żółte plakaty z "atrakcyjną" ofertą obwoźnej sprzedaży "proszków produkcji niemieckiej". Dziś z ciekawości podszedłem na taką sprzedaż, aby zobaczyć co tam sprzedają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
Kolejka zainteresowanych kupnem (średnia wieku w kolejce 70+) stała już 20 minut przed ogłoszoną godziną sprzedaży. Sprzedawca podjechał jednak około 10 minut po czasie - ale dla taniego proszku seniorzy mogą stać na mrozie, czemu nie.
źródło: comment_Mn5sthRrbf2lOXqEmUOvLlAMsW7EnWhn
Pobierz

Stosujecie jakieś sztuczki, żeby korzystać z llmów w pracy, gdy firma nie wyraża na nie zgody i są zablokowane? Remote wiadomo. Ale w biurze. Ja mam tak, że mam tych llmów juz do porzygu, ale słyszałem parę anegdot.
Np. na rozmowie sprzedażowej klient mówił, że jakość pracy juniorów po pandemii tak spadła, że dano im 2 dni remote. I jakoś tak zawsze wychodziło, że w dni remote pisali kod a w biurowe dokumentacje ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Tylko na dłuższą metę tak się nie da, więc zaczęli ich sprawdzać w biurze. Inb4 chatgp w telefonie. Ale co, gdy ktoś koło Ciebie siedzi? Podobno to sprawdzanie trwało jakieś 2 tyg i wyglądało jak kartkówki w zawodówce: jeden chował tel pod zeszytem, inny słuchawki i tryb głosowy itd. W końcu dali im spokój. I dobrze. No chyba, że to jakieś badania, finanse albo coś w tym stylu. Wówczas będzie zonk jak prywatne dane wpadną do chatagiepete.
@TwojHimars: Powiedział programista Asemblera do programisty C 50 lat temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KurczakGangBango: A to już zalezy, jaki sprzęt masz dostępny lokalnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)