Aktywne Wpisy

mobutu2 +78
Wstyd się przyznać, ale zajmuję się Fact-chekingiem memów.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
Memy to bojewe obrazki, które wypełniają wyobraźnię użytkowników zamiast prawdziwych informacji. Niestety, rozwój Wykopu nie osiągnął jeszcze etapu, w którym ktoś z mirków automatycznie sprawdza informacje i podaje korektę w pierwszym komentarze. Jest to szczególnie niefortunne, że teraz jest to łatwiejsze niż kiedykolwiek - za pomocą jednego zapytania w jakiejkołwiek popularnej wyszukiwarce.
źródło: data10
Pobierz
Linnior88 +37
Co myślicie o tym zapraszam do dyskusji
źródło: temp_file8589288416498437442
Pobierz

Stosujecie jakieś sztuczki, żeby korzystać z llmów w pracy, gdy firma nie wyraża na nie zgody i są zablokowane? Remote wiadomo. Ale w biurze. Ja mam tak, że mam tych llmów juz do porzygu, ale słyszałem parę anegdot.
Np. na rozmowie sprzedażowej klient mówił, że jakość pracy juniorów po pandemii tak spadła, że dano im 2 dni remote. I jakoś tak zawsze wychodziło, że w dni remote pisali kod a w biurowe dokumentacje ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Tylko na dłuższą metę tak się nie da, więc zaczęli ich sprawdzać w biurze. Inb4 chatgp w telefonie. Ale co, gdy ktoś koło Ciebie siedzi? Podobno to sprawdzanie trwało jakieś 2 tyg i wyglądało jak kartkówki w zawodówce: jeden chował tel pod zeszytem, inny słuchawki i tryb głosowy itd. W końcu dali im spokój. I dobrze. No chyba, że to jakieś badania, finanse albo coś w tym stylu. Wówczas będzie zonk jak prywatne dane wpadną do chatagiepete.
@JamesJoyce: Serio są takie? Sami sobie pod górkę robią. Pewnie bym użył czegoś offline, albo na telefonie. Ale serio, czemu ktoś miałby celowo obniżać produktywność swoich pracowników? xd
@JamesJoyce: A to ciekawe, bo pierwszy raz o czymś takim słyszę, nikt znajomy z branży też nie wspominał.
@fat_american_kid: Czyli takie wylewanie dziecka z kąpielą. Gorzej, jak ktoś jeszcze ma kolegów i ich pyta o pomoc w kodzie, też powinni zbanować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@KurczakGangBango: To przed deepseekiem chyba.
@JamesJoyce: Powiem jaka jest moja sztuczka, a potem to zablokujesz? XDD Nice try
@JamesJoyce: W mojej firmie jest zakaz korzystania z LLM gdzie tematem jest cokolwiek firmowego, ale ogólne pytania techniczne można zadawać, ale firma, mając świadomość,