Aktywne Wpisy

uncle_freddie +306
Napiszę to m.in po to, żeby miał szansę zamknąć mi mordę bramką: nie rozumiem fenomenu Kamińskiego, dzisiaj sparaliżowany
#mecz
#mecz

czerwony_kmer +255
Dlaczego parkowanie pojazdów o DMC > 2,5 t jest nielegalne w polsce. Doskonały przykład widoczny na zdjęciu. Nowy chodnik już zniszczony przez dostawcę. On dostanie co najwyżej 100 zł mandatu, a naprawa chodnika wyniesie przynajmniej kilka tysięcy. Oczywiście go zgłosiłem, ale na odpowiedź SM jeszcze trochę poczekam.
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
pozdrowienia dla chłopskorozumowca @chudykbr
#samochodoza #uprzejmiedonosze #konfitura
źródło: zniszczony chodnik
Pobierz

Chciałbym znać za i przeciw. Jakoś zawsze byłem przeciwnikiem tej usługi, ale z drugiej strony nie noszę dowodu plastikowego ze sobą i byłoby to wygodne. Obawiam się tylko, że państwo może mieć większy dostęp do moich danych (mail, telefon itd.). Co o tym sądzicie?
#bankowosc #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #urzadzajzwykopem #urzadskarbowy #finanse #dowodosobisty #polska
źródło: b1-k9kpTURBXy9lNGNkNzRjMzA4NDZiOWYwYmY5ZTc1MTkxZTc5ZTJmZC5qcGeSlQMAzMTNGJjNDdWTBc0EsM0CWN4AAaEwAQ
PobierzWarto założyć sobie mobywatel?
@krzywy_kanister: Na zachodnie tzn gdzie? Zachód to też turbobiedna Portugalia. Niemcy mają słaby internet i bankowość. No i nie mów, że w Niemczech
Ja też nie nie wiem ale wiem od osoby ze środka, że taka aplikacja daje dostęp na taką ilość informacji o osobie i taką inwigilację jakiej w Polsce jeszcze nie mieliśmy.
Korzystam natomiast z profilu zaufanego, czasem się przydaje i warto
@FoolyKewly: a szpiegowanie wiadomości czy aplikacji?
A działa to też w drugą stronę? Bo oczywiście przy ba założenia lokaty (online w aplikacji) w banku pokazuje, że ojoj nie można bo pesel zastrzeżony.
Ale normalnie to trzeba?
Po co miec ze sobą na codzień dowód, dowód rej. auta czy prawo jazdy? Inb4 jeśli nie jezdzimy środkami komunikacji na biletach imiennych.
Za granicą i tak trzeba mieć wszystko w papierze.
... dlaczego mi ludzie nie chcieli?
@prawy00: nie byłoby bo nigdzie go nie uznają do weryfikacji tożsamości. Jedyny plus, że można zastrzec numer PESEL.