Aktywne Wpisy

Matylda_Megara +344
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

cult_of_luna +114
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz

Chciałbym znać za i przeciw. Jakoś zawsze byłem przeciwnikiem tej usługi, ale z drugiej strony nie noszę dowodu plastikowego ze sobą i byłoby to wygodne. Obawiam się tylko, że państwo może mieć większy dostęp do moich danych (mail, telefon itd.). Co o tym sądzicie?
#bankowosc #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #urzadzajzwykopem #urzadskarbowy #finanse #dowodosobisty #polska
źródło: b1-k9kpTURBXy9lNGNkNzRjMzA4NDZiOWYwYmY5ZTc1MTkxZTc5ZTJmZC5qcGeSlQMAzMTNGJjNDdWTBc0EsM0CWN4AAaEwAQ
PobierzWarto założyć sobie mobywatel?
@prawy00: ale państwo ma dostep do tych danych, matko bosko...
@prawy00: Że jesteś trolem. Już o to pytałeś, skasowałeś wątek z odpowiedziami i wrzucasz za chwilę jeszcze raz.
A potem właśnie czytam na wykopie takie rzeczy i widzę, że mimo rozwoju stu/dwustu lat dalej mocno panuje taki chłopska mentalność
źródło: 1000034360
Pobierz@prawy00: xd
No i będą wiedzieć, jak masz na imię i nazwisko, a nawet numer dowodu!
@Myszo: Żyjesz po prostu w bańce. Większość innych narodów jest mniej otwarta na innowacje, z bliskich sąsiadów zwłaszcza Czesi czy Niemcy. Niemcy nadal nie mogą uwierzyć, że istnieje coś takiego jak blik, nie rozumieją jak to działa i powoli dostosowują
Uważam, że lepiej mieć niż nie mieć (do czasu aż wyciekną dane albo coś podobnego ( ͡° ͜ʖ ͡°))
Mnie osobiście nie wiem w czym taka aplikacja mogłaby pomóc. Często chodzę z portfelem, w którym mam dowód + prawo jazdy. Nie widzę potrzeby zakładania dodatkowej aplikacji w telefonie. Jak komuś to pomaga i jego życie stało się łatwiejsze, to świetnie - właśnie po to takie aplikacji powstają.
Jednak jeśli ktoś nie ma ochoty instalowania dodatkowej aplikacji przechowującej Twoje dane, bo za bardzo nie
Dowodu osobistego ani prawa jazdy i tak ze sobą nie noszę. Punktów karnych sprawdzac nie muszą, a ubezpieczenia i przegląd wiem kiedy wypadają.
Ta apka jest przydatna gimbazie jak chcą kupić piwko w zabce.
źródło: change-my-mind-steven-crowder-meme-11549006728fspdwxejgy
Pobierz