Aktywne Wpisy

cult_of_luna +143
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz
Dzisiaj wracam sobie od koleżanki na Bemowie do samochodu szybkim krokiem, bo zimno, a kurtka jeszcze nie zimowa i widzę trójkę młodych ludzi na ok. koło 20 lat jak we dwóch pchają samochód, a jedyna kobieta w tym towarzystwie próbuje go odpalić - bezskutecznie. Ogarnąłem szybko swoje auto, podjechałem, zaproponowałem, że mam kable i mogę im pomóc jeśli to akumulator padł. Bardzo się ucieszyli, powiedzieli, że już od 40 minut walczą z

Chciałbym znać za i przeciw. Jakoś zawsze byłem przeciwnikiem tej usługi, ale z drugiej strony nie noszę dowodu plastikowego ze sobą i byłoby to wygodne. Obawiam się tylko, że państwo może mieć większy dostęp do moich danych (mail, telefon itd.). Co o tym sądzicie?
#bankowosc #kiciochpyta #pytanie #pytaniedoeksperta #urzadzajzwykopem #urzadskarbowy #finanse #dowodosobisty #polska
źródło: b1-k9kpTURBXy9lNGNkNzRjMzA4NDZiOWYwYmY5ZTc1MTkxZTc5ZTJmZC5qcGeSlQMAzMTNGJjNDdWTBc0EsM0CWN4AAaEwAQ
PobierzWarto założyć sobie mobywatel?
@dktr: :DDD
Rozumiem, że do przychodni czy urzędu przyniesiesz laptopa czy będziesz desktopa z monitorem 27 cali targał?
@Yasuo: Jak nie zamkniesz, to Ci się ktoś tam wprowadzi nielegalnie i będziesz miesiącami/latami po sądach chodził, żeby go stamtąd wywalić. Jak spróbujesz na własną rękę, to dojadą Cię jako przestępcę.
Co do samego mobywatela to jest to coś co czasem się przydaje. Mi się to mocno przydaje do realizacji recept
@Krzysztof53647: gdybyś ty słyszał co oni mówią o tobie, gdy cię nie ma...
@prawy00: Jest 2025. Nie ukryjesz się już cyfrowo, a prywatne firmy wiedzą o Tobie więcej niż rząd. Na dodatek jest wprost przeciwnie - to usilne ukrywanie się może sprawić, że ktoś ze służb się Tobą zainteresuje. Wraz z rozwojem AI w ciągu 5 lat świat zmieni się w małego Cyberpunka albo Raport Mniejszości.
@Myszo: dawaj źródło tej informacji, bo coś mi się nie chce wierzyć, że państwo chłopom sracze stawiało.