Aktywne Wpisy

mirko_anonim +22
✨️ Rozwód po półtora roku małżeństwa – moja historia Ⓘ
Półtora roku od ślubu wniosłem o rozwód, a od wczoraj jestem już "wolnym człowiekiem"
Ja chciałem oszczędzać, myślałem o przyszłości, o tym żeby w końcu kupić własne M, żeby budować coś trwałego.
Ona ciągle wydawanie kasy, spontaniczne decyzje, knajpy, podróże, zakupy, zakupy, jedzenie na wynos. kiedy próbujesz odkładać na wspólny cel, a druga strona nie widzi w tym sensu, to po prostu zaczyna się frustracja.
Najbardziej
Półtora roku od ślubu wniosłem o rozwód, a od wczoraj jestem już "wolnym człowiekiem"
Ja chciałem oszczędzać, myślałem o przyszłości, o tym żeby w końcu kupić własne M, żeby budować coś trwałego.
Ona ciągle wydawanie kasy, spontaniczne decyzje, knajpy, podróże, zakupy, zakupy, jedzenie na wynos. kiedy próbujesz odkładać na wspólny cel, a druga strona nie widzi w tym sensu, to po prostu zaczyna się frustracja.
Najbardziej

mitotasak +76
Ach wstaje kolejny dzień, wspaniały dzień krucjaty antypsiarzy xD jak tam, byliście już na porannym liczeniu kup pod blokiem? Ale zobaczcie są też plusy tego. Nie macie psa, ale zaliczacie poranną aktywność (✌ ゚ ∀ ゚)☞ a może nawet jakaś Julka będzie na spacerze ze swoim yorkiem, to chociaż sobie popatrzycie.
#psiarze #psy #psiegryw
#psiarze #psy #psiegryw

Polsce to nie grozi, bo nasze Ministerstwo Rozwoju nie zajmuje się takimi błahymi sprawami jak dostęp do półprzewodników, przez co ostatnio USA osadziły nas w Tier 2 limitów, co oznacza, że mamy limit na sprowadzanie takich H100 od nvidii na 2 lata w liczbie 50k. To nie wystarcza do odpalenia datacenter mogącego stać się konkurencją dla kogokolwiek.
Zamiast tego Ministerstwo Technologii i Rozwoju wciąż intensywnie kombinuje jak tu dopłacać deweloperom, których nazywa Kołem Zamachowym Gospodarki™
#nieruchomosci #ai #programowanie #technologia #usa #ekonomia #gospodarka #gielda
źródło: temp_file8969614665633911159
PobierzPo pierwsze AI to bańka tak samo jak Metaversum i kryptowaluty, tylko jeszcze większa.
Po drugie żeby dogonić firmy/kraje które już w tym siedzą, trzeba przeogromnych pieniędzy których nie mamy
Choć 50k, czy 5k - i tak nic to w PL nie zmieni. :) U nas innowację liczy się w m3 wylanego betonu!
To na to pójdzie 500 miliardów.
Pytanie, skoro Chiny potrafiły tak tanio stworzyć deepseek to skąd to nagłe dofinansowanie w Chinach na firmy AI w wysokości 138 miliardów?
@mickpl: Ogólnie z tezą się zgadzam, ale ministerstwo rozwoju tu nie ma nic do rzeczy, nawet Izrael - wielki przyjaciel i partner i w ogóle kawaii USA, a do tego
Komentarz usunięty przez moderatora
Produktu, dzięki któremu moglibyśmy jak głupie małpy naśladować naszego pana i produkować własne, absolutnie bezużyteczne i bezwartościowe zaawansowane Łańcuchy Markova, albo inną "Image Recognition", które w optymistycznym scenariuszu za 20 lat byłyby
Zaś ta "AI" nie ma intuicji, ma za to fenomenalny talent do zmyślania.