Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

Polsce to nie grozi, bo nasze Ministerstwo Rozwoju nie zajmuje się takimi błahymi sprawami jak dostęp do półprzewodników, przez co ostatnio USA osadziły nas w Tier 2 limitów, co oznacza, że mamy limit na sprowadzanie takich H100 od nvidii na 2 lata w liczbie 50k. To nie wystarcza do odpalenia datacenter mogącego stać się konkurencją dla kogokolwiek.
Zamiast tego Ministerstwo Technologii i Rozwoju wciąż intensywnie kombinuje jak tu dopłacać deweloperom, których nazywa Kołem Zamachowym Gospodarki™
#nieruchomosci #ai #programowanie #technologia #usa #ekonomia #gospodarka #gielda
https://spidersweb.pl/2025/01/deepseek-r1-ai-chiny.html
@i-marszi: Meta i Microsoft udostępniają swoje modele, nie tylko językowe.
@mickpl:
Gdzie w tej części świata jakaś innowacyjność?! A na co to komu to jak tubylec za frajer robić będzie. Tutaj zawsze tak było, jakaś innowacja, w miarę równy rozwój społeczny? Ale po co jak pan może zagonić tubylca do prostej pracy (najlepiej fizycznej) płacić mu ochłapy a jak mu kasy brakuje
@mickpl: Żebyś miał mieć poważne DataCenter to musisz mieć sensowne ceny energii elektrycznej. My ich nie mamy.
Dodaj do tego to, że CAŁA EUROPA jest w plecy z AI w związku z regulacjami które je mocno regulują. Tak Ministerstwo przesypia
Za kawałek kosztów Chińczycy r-------i MILIARDOWE firmy AI co właśnie oszukały rząd USA na 500 miliardów USD inwestycji.
@FoolyKewly: oprócz Deepsek" są jeszcze:
GPT-Neo
źródło: 1000017923
Pobierz@jafik: Stawiam że bańka pęknie, może nie tak spektakularnie jak w przypadku dotkomów ale tak czy inaczej.
Modele językowe to nie jest AI, obecna "AI" działa jedynie na zasadzie odtwórczej, tak więc nie można tego nazwać inteligencją. ¯\(ツ)/¯
nutka do słuchania w tle