Aktywne Wpisy

curiousboi +64
Wydanie z 1966 roku, napisz stronę w komentarzu do 611 strony to wysyłam przepis #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #polskiedomy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Ten_spod_piatego +496
Przedsiębiorcy ciągle się tłumaczą, że wszystko jest legalne, bo robili dywersyfikację. Czy ja też tak mogę? Pracuje na etat, jakbym stracił pracę to nie mam z czego żyć. Poproszę 500 tys., kupię łódź i będę ją wynajmować. Może zrobić to, bo nie wiadomo czy „moja” firma wytrzyma np. kolejną pandemię. Czym różni się moja sytuacja od sytuacji przedsiębiorców?
#kpo
#kpo

Polsce to nie grozi, bo nasze Ministerstwo Rozwoju nie zajmuje się takimi błahymi sprawami jak dostęp do półprzewodników, przez co ostatnio USA osadziły nas w Tier 2 limitów, co oznacza, że mamy limit na sprowadzanie takich H100 od nvidii na 2 lata w liczbie 50k. To nie wystarcza do odpalenia datacenter mogącego stać się konkurencją dla kogokolwiek.
Zamiast tego Ministerstwo Technologii i Rozwoju wciąż intensywnie kombinuje jak tu dopłacać deweloperom, których nazywa Kołem Zamachowym Gospodarki™
#nieruchomosci #ai #programowanie #technologia #usa #ekonomia #gospodarka #gielda
Bardziej martwiące, że nasz sojusznik uważa że jesteśmy krajem z dykty który nienjest w stanie zapobiec odsprzedaży czipów do ruskich czy Chińczyków.
@FoolyKewly: Przecież to nie jest rządowa inwestycja xD
@mickpl: a ktoś chciał to zrobić? Bo obecnie z 50k wykorzystujemy 10k xd
USA boi się o technologię, a wie, że jesteśmy państwem cieknącym i z upośledzonymi służbami.
Szpiegów łapiemy dopiero jak inny wywiad nam ich
@mickpl: ustawiono to jeszcze za kadencji Bidena. Trump może to zmienić.
Nawet RTX 4090 się pod to łapie. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Najszybsza karta jaka może być teraz eksportowana do Polski to 4090D (trochę okrojony 4090 przeznaczony na rynek chiński), ale chyba nawet już ich nie produkują.