Aktywne Wpisy

dawid-hopek +33
Bariera złamana to i wymagania wzrosły
źródło: temp_file7703330832300886842
Pobierz
mickpl +609
Amerykańskie indeksy tąpnęły bo pojawiła się informacja, że Chiny odpaliły własny model językowy, wykorzystując (prawdopodobnie) zapasy starszych wersji chipów nvidii. Dwa mocarstwa walczą w wyścigu ej aj, aż paski w pompie grzeją.
Polsce to nie grozi, bo nasze Ministerstwo Rozwoju nie zajmuje się takimi błahymi sprawami jak dostęp do półprzewodników, przez co ostatnio USA osadziły nas w Tier 2 limitów, co oznacza, że mamy limit na sprowadzanie takich H100 od nvidii na
Polsce to nie grozi, bo nasze Ministerstwo Rozwoju nie zajmuje się takimi błahymi sprawami jak dostęp do półprzewodników, przez co ostatnio USA osadziły nas w Tier 2 limitów, co oznacza, że mamy limit na sprowadzanie takich H100 od nvidii na

źródło: image
PobierzW zespole mam młodych którzy wysyłają głosówki z pytaniem czy mogą zadzwonić...
#feeloldnow
Czas mi nie ucieka, wszystko wliczone w robotę, przełożony widzi o co chodzi - niech dzwonią, mi to rybką ¯\(ツ)/¯
Nie ma co się denerwować.
@Michal_Spira: Szybciej dla tej osoby, której nie chce przemyśleć i dobrze sformułować swojego pytania, więc zacznie to robić dopiero na spotkaniu, tracąc twój czas.
@zdjecie_z_wenszem i rozmowa z nim wygląda jak żywcem wyjęte z tego dowcipu:
Londynska firma zamiescila oferte pracy. Odpowiedzialy trzy osoby: Niemiec, Francuz i Hindus. Komisja chcac sprawdzic znajomosc angielskiego u kandydatów kazala im ulozyc zdanie zawierajace slowa: green, pink i yellow. Pierwszy napisal Niemiec:
- When I wake up I see yellow sun, green grass and I think to myself that will be
@Michal_Spira: c---a prawda
@xetrov: @wstanczyk przede wszystkim tak, ale co w tym złego? Dla odbiorcy też może być szybciej zrozumieć. Na callu mogę pokazać ekran i w minutę cały problem opisać, odpowiedzieć na pytania rozmówcy dostać rozwiązanie, gdzie pisząc musiałbym zrobić 6 screenshotów a i tak byłoby sporo pytań i wymieniania się wiadomościami.
@Maly_Jasio: ale co tu chcesz objaśniać? Kod jest jak żart - jeśli musisz go wyjaśnić, to jest c-----y.