Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja chyba nigdy nie zrozumiem facetów. Poznaliśmy się rok temu. Mówił, że marzy o tradycyjnej kobiecie, takiej która lubi zajmować się domem, spokojnej itp
Mieszkamy razem od pół roku. Ostatnio powiedział, że wydaje mu się już nudna.
A ja pracuję zdalnie po 4h dziennie, czasami mniej. Spoko zarabiam, mam zawód który lubię.
Sprzątam, gotuję, uwaga nawet płacę za połowę wydatków pomimo dysproporcji w wykonywaniu obowiązków xd
Wiecie jak to usłyszałam to opadły mi ręce i jakakolwiek chęć dalszej rozmowy.
Dzisiaj idę oglądać mieszkanie, jak się uda to podpisuje umowę i spadam od niego…
To jest chore, że ktoś stawia jakiej oczekiwania, dostaje nawet więcej niż te oczekiwania i narzeka że mu źle.
Od tygodnia nie ruszyłam nic w domu - syf jest taki, że nawet kibel jest obsikany i nie ma żadnych czystych naczyń.
Trzymajcie kciuki żeby udało się wynająć mieszkanie (a podobno wolne od ręki, oby!!).
#zalesie #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 129
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Heady1991 no i co z tego ? Nikt ci przecież tak nie broni życ , logika wykopka : szkoda pieniądzy na partnerkę ale nie szkoda na prostytutkę , z takim podejściem to dobrze że jesteście sami
  • Odpowiedz
@Heady1991

@Linnior88 ale jak on płaciłby 100% wszystkich opłat łącznie z żarciem to już by było ok nie? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jeśli ja bym zajmowała się domem dziećmi i wszystkimi sprawami poza pracą to czemu nie ?
  • Odpowiedz
@Linnior88: nie wstyd Ci pisać, że jest dla Ciebie ok być utrzymanką? Czasy się zmieniły, zasady są inne niż 100 lat temu. Jakby mi moja powiedziała, że ona nie będzie płacić bo jest kobietą, a ja będę bo jestem mężczyzną to chwilę później mogłaby szukać innego jelenia.
  • Odpowiedz
@Shagal

@Linnior88: nie wstyd Ci pisać, że jest dla Ciebie ok być utrzymanką? Czasy się zmieniły, zasady są inne niż 100 lat temu. Jakby mi moja powiedziała, że ona nie będzie płacić bo jest kobietą, a ja będę bo jestem mężczyzną to chwilę później mogłaby szukać innego jelenia.

Utrzymanka to kobieta która otrzymuje luksusy w zamian za nic , natomiast wychowanie dzieci praca w domu i inne czynności to
  • Odpowiedz
@Shagal faceci używający słowa utrzymanka nawet nie wiedzą co to jest , utrzymanka dostaje luksusowe prezenty i życie nie oferując nic w zamian
Natomiast kobieta która jest stay home wife i zajmuje się pracami domowymi utrzymanka nie jest
Założę się że nie znasz ani jednej utrzymanki bo takie kobiety dostają drogie przedmioty auta torebki i nie robią nic w domu
  • Odpowiedz
@Shagal

@Linnior88: Tak to sobie tłumacz. Walczyłyście o równouprawnienie, dostałyście je to teraz bierzecie to na klatę ze wszystkimi konsekwencjami.

To skoro walczyliśmy o równouprawnienie to dlaczego faceci nadal nie poczuwają się do prac domowych ani wychowania dzieci ? Większość z was tylko żeruje na kobietach
Prawdziwym utrzymankiem to jesteś ty
  • Odpowiedz
@Shagal skoro jesteś tak za równouprawnieniem to mam nadzieję że wstajesz do dziecka w nocy pieczesz ciasta gotujesz obiady robisz pranie myjesz kibel robisz pranie itp itd , jeśli tego nie robisz to jesteś utrzymankiem i nie szanujesz równouprawnienia
  • Odpowiedz
@Shagal

@Linnior88: Nic o mnie nie wiesz. Skąd pomysł, że nic nie robię w domu i oczekuję, że kobieta będzie mi usługiwać?

Bo brzmisz jak utrzymanek który dzieli każda złotówkę na pół ale roboty domowe są tylko baby
  • Odpowiedz