Wpis z mikrobloga

@mk321

Obecni pracownicy i konsumenci są niewolnikami i własnością pracodawców i korporacji.

Może i są niewolnikami ale przynajmniej mogą wziąć kredyt na 10% żeby kupić przewartościowane mieszkanie w deweloperce ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@mk321: za niewolnictwo płacili 30k na rękę? Dawali opieki medycznej, urlopy, mogłeś pracować skąd chcesz i od której chcesz? Miałeś ciągle ciekawe i ciężkie orzechy do zgryzienia do których musiałeś się codziennie edukować i ksztalcic? Kurde nie wiedziałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@katopa: co wy macie do tych pasjonatów, najgorsi są niewolnicy systemu.

"Daje z siebie wszystko i dzięki temu dostanę awans, zobaczysz firma mnie doceni, a kto wie może kiedyś zostanę CEO"

A taki pasjonat totalnie w------e, godzina 16:00 koniec pracy i bierze się za własne projekty bo to jego hobby. W firmie robi tylko to z co mu płacą.
  • Odpowiedz
@ziemniaczor

Dawali opieki medycznej

NFZ, w którym jak zachorujesz, to musisz czekać pół roku na wizytę i w międzyczasie umrzesz? Czy służba zdrowia w USA, gdzie wystawią ci rachunek na 1 mln $? O której opiece medycznej mówisz? To jest ułuda.
  • Odpowiedz
@katopa: Najgorzej kurła na świecie, team 7 osób. Wszyscy update max 1,5 min, normalnie. Wchodzi następnie Pan Pasjonat i lecimy z monologiem o nazywaniu zmiennych, że to co zrobił kolega nie było do końca według założeń SOLID, testy złe asercje bo widział na YT, że tak się nie robi. Opowiada, że u siebie na "projekcie na boku" to on zrobił to tak a u nas jest źle. I tak przez
  • Odpowiedz
@katopa: W zasadzie, ten mem można skrócić do "kiedy na daily". Z takimi pasjonatami-gadułami się jeszcze na szczęście nie spotkałem, ale był jeden, który sam nalegał na przełożenie daily na 9 rano (i to w czasach gdy nie było powszechnej pracy zdalnej).
  • Odpowiedz