Używanie tego argumentu powoduje, moim zdaniem, że jego protesty i działanie zrównuje się z działaniami jakichś świrów, którzy dokuczają wszystkim. Np. ostatnie pokolenie, rolnicy blokujący drogę, gdzie cierpią wszyscy, nawet ludzie kompletnie niezainteresowani tematem.
Natomiast Maksym "dokucza" wyłącznie tym, którzy są chamami, robakami, egoistami. Nie cierpi nikt postronny.
@KitaxKita: chodzi o to, że konfitura ma rację w kontekście systemu prawnego w jakim żyjemy, ale system ten nie koniecznie musi być dobry. Moim zdaniem ma rację, a system jest dobry, za to brakuje infrastruktury i edukacji społeczeństwa, jak w wielu sferach z resztą.
@KitaxKita: może i ma rację, może i chodnik jest dla pieszego - no ale mógłby zejść, no ale wkurza, no ale prowokuje tak perfidnie chodząc po tym chodniku... ( ͡°͜ʖ͡°)
obecny system również wymaga naprawy, gdyż zwyczajnie nie działa.
@klapektarasa: można go bardzo łatwo naprawić - donosiciel dostaje 10% od kwoty mandatu nałożonego na sprawcę wykroczenia, które nagrał. Zaliczkę na poczet nagrodę wypłaca Policja natychmiast po otrzymaniu zgłoszenia.
Są protesty takie i takie. Natomiast Maksym nie utrudnia życia nikomu, kto bezpośrednio nie niszczy infrastruktury i nie naraża cudzego bezpieczeństwa.
Więc, jak sam widzisz, można to robić na dwa sposoby.
@gr0m1t: no istnienie strefy kiss and go byłoby na pewno rozwiązaniem. Taka strefa istnieje pod szkołą mojego syna. Przydatna rzecz, ja natomiast chciałbym zwrotu w stronę usamodzielniania dzieci. W podawanej tu za przykład na głównej Szwajcarii, gdzie mieszkam, powszechne jest że dzieci same chodzą do szkoły nawet dość daleko. Jakiś czas temu wychowawczyni syna mojego kolegi, dziecko w przedszkolu, zasugerowała, żeby go nauczyli jeździć na rowerze, bo półtora kilometra to
@prawda_w_moskwie: nie wiem skąd ta wątpliwość w ogóle, skoro on (albo ten drugi pajac, nie wiem, nie śledzę) sam przyznał że prowokuje żeby filmy się oglądały xD
@MiedzygalaktycznyMors: z jedną korektą, gdy zgłoszenie będzie fałszywe płaci połowę potencjalnego mandatu. Musi być bezpiecznik bo żyjemy w kraju kombinatorów. ( ͡°͜ʖ͡°)
Najlepiej gdyby protestował po cichu, w mieszkaniu, tak żeby nikt za bardzo nie zauważył
#konfitura
@KitaxKita:
Używanie tego argumentu powoduje, moim zdaniem, że jego protesty i działanie zrównuje się z działaniami jakichś świrów, którzy dokuczają wszystkim. Np. ostatnie pokolenie, rolnicy blokujący drogę, gdzie cierpią wszyscy, nawet ludzie kompletnie niezainteresowani tematem.
Natomiast Maksym "dokucza" wyłącznie tym, którzy są chamami, robakami, egoistami. Nie cierpi nikt postronny.
@inozytol: właśnie generalnie po to są protesty w których niezainteresowani tematem cierpią, żeby niezainteresowani się zainteresowali
@Prawdziwy_Oponiarz: brakuje podjazdu pod same drzwi dla pana polaczka za kółkiem XD
@klapektarasa: można go bardzo łatwo naprawić - donosiciel dostaje 10% od kwoty mandatu nałożonego na sprawcę wykroczenia, które nagrał. Zaliczkę na poczet nagrodę wypłaca Policja natychmiast po otrzymaniu zgłoszenia.
@Prawdziwy_Oponiarz:
Od tygodnia nie przeczytałem głupszej rzeczy,
@mvmxks:
Są protesty takie i takie. Natomiast Maksym nie utrudnia życia nikomu, kto bezpośrednio nie niszczy infrastruktury i nie naraża cudzego bezpieczeństwa.
Więc, jak sam widzisz, można to robić na dwa sposoby.
@KitaxKita: albo na wykopie
@prawda_w_moskwie: nie wiem skąd ta wątpliwość w ogóle, skoro on (albo ten drugi pajac, nie wiem, nie śledzę) sam przyznał że prowokuje żeby filmy się oglądały xD
@Prawdziwy_Oponiarz:
Nie rozumiesz, o czym