Aktywne Wpisy

bet730 +32
================
12. Polska - 46.750
================
Już nie będzie polskich zespołów w następnych rundach europejskich pucharów. Pożegnanie polskich drużyn z pucharami...
Kończymy ten sezon na 12. miejscu, który w sezonie 2027/28, oprócz play-offu LM, da nam również play-off LE dla zwycięzcy Pucharu Polski 2026/27.
12. Polska - 46.750
================
Już nie będzie polskich zespołów w następnych rundach europejskich pucharów. Pożegnanie polskich drużyn z pucharami...
Kończymy ten sezon na 12. miejscu, który w sezonie 2027/28, oprócz play-offu LM, da nam również play-off LE dla zwycięzcy Pucharu Polski 2026/27.
źródło: coeff_19.03
Pobierz
PIAN--A_A--KTYWNA +211
Sprawdź jaki typ kobiety zainteresuje się Tobą w ten weekend.
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
Zasady znacie.
#glupiewykopowezabawy #rozowepaski
źródło: FB_IMG_1773954207285
Pobierz

#psychologia #dziecinstwo #leki
Chodziłam 4 lata na terapie. Nigdy nie szukałam w internecie diagnoz i nie czytałam poradników - podchodziłam, że leczy mnie psycholog i psychiatra.
Teraz wpadła mi w ręce charakterystyka styli przywiązania. Wychodzi, że byłam i dalej trochę jestem podręcznikowym przykładem lękowego stylu przywiązania.
Jedna rzecz mi nie pasuje - wszędzie podawane jako przyczyna jest zaniedbanie przez rodzica.
Czy to możliwe, że pomimo bardzo opiekuńczej mamy tak wyszło? Mam jedno rodzeństwo, tata miał całe życie pracę gdzie większość miesiąca go nie było i mama miała na głowie naszą dwójkę i ogarnianie całego domu. Moje jedyne podejrzenie, to że jej nie starczało czasu przy tym wszystkim.
Mama często się śmieje, że jestem przylepka od dzieciństwa - bo zawsze chciałam być wtulona, zasypiałam praktycznie na niej, a jak spałam obok to musiałam jeszcze wsunąć jej rękę do stanika/złapać za kawałek skóry na szyi bo inaczej nie zasnęłam. Oczywiście dzieciństwa zbytnio nie pamiętam, ale nawet jak patrzę jak się zajmuje ona wnukami to dzieci to jej oczko w głowie.
Ba, jak myślę o czasach nastoletnich to mama kojarzy mi się z nadmierną i obsesyjną opiekuńczością zamiast obojętności na mnie.
Czy może ktoś zgłębiał temat i mógłby się wypowiedzieć w temacie?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Połącz kropki sama. Rodzic to nie tylko mama.
I nie mirabelke, ale o dwie.
@mirko_anonim: Tak. Chociaż możliwe też że brakowało Ci ojca albo jeszcze co innego