Wpis z mikrobloga

@elena-mary nie mogę czytać takich rzeczy od kiedy mam syna.
Mój ma 4 lata i jak wyjeżdżam na 3 dni to on tęskni, prosi mamę żeby dzwonić a jak wrócę to przez kilka godzin nie odstępuje mnie na krok.
Płakać mi się chce jak myślę o jakimś maluchu, który ma poczucie ze tata go porzucił
  • Odpowiedz
@elena-mary: Można wierzyć oczywiście matce na słowo, ale równie dobrze może konfabulować, szukać atencji, etc. Niejedna koleżanka mi wylewała żale na swojego chłopa, a potem po konfrontacji faktów okazywało się nagle, że jej wersja niewiele miała wspólnego z rzeczywistością.
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga: walczysz z chohołem

oczywiscie ze wina faceta najwieksza od niej i na pierwszym miejscu, to jest oczywista oczywistość, co tu pisać

ale to ona sie żali, a nie gość sie chwali że ma wylane na dziecko, wtedy jakby facet był autorem posta to by dostał odpowiedź, że chyba go poje*ało
  • Odpowiedz
@BrightBeamBuddha: znam przypadek, gdzie mamusia mając 2 dzieci nadal była pochłonięta sobą i swoimi sprawami, że to facet ją kopnął w tyłek i zabrał obu synów. Kilka lat próbował jakkolwiek doprowadzić do tego, żeby się zaangażowała w dom i rodzinę, nie udało się i nie wytrzymał.
  • Odpowiedz
@elena-mary jprd jak wyjeżdżam na kilkudniowy wyjazd służbowy to mam wyrzuty sumienia jak widze smutek na twarzy syna, że nie zagramy razem w planszowke, piłkę czy cokolwiek. Nie mam pojęcia jak można spojrzeć sobie w lustro będąc takim ojcem.
  • Odpowiedz
  • 0
@elena-mary ja p------e xD kto się z takimi latawcami wiąże? Łobuz był fajny? To teraz będzie szukać miłego i odpowiedzialnego który przygarnie bękarta
  • Odpowiedz
@elena-mary jak ja gardzę takimi „facetami”, zwykły śmieć nie zasługujący na szacunek. Sam jestem ojcem i nie wyobrażam sobie jak coś takiego można zafundować swojemu dziecku.
  • Odpowiedz
Z tego posta kompletnie nic nie wynika.

@Flypho: ale co ma wynikać? po ch.. ma pisać całą historię życia jak post jest tylko pytaniem co robić w sytuacji w której się znalazła? ona nie prosi o rady typu "dobrze ci tak bo z------ś" tylko pyta jak pomóc dziecku

nagle po urodzeniu dziecka zaczął?

@kupuje_bulki_w_almie: to po kiego chciał dziecko? jak nie chciał, to lepiej by było żeby zostawił je zaraz
  • Odpowiedz
a to tatuś chyba nie jest dorosły

@walciak: No nie jest, no i?

A co to w ogóle zmienia? Nic.

Jak już wspomniałem, dorosłość polega na tym że się bierze odpowiedzialność za siebie, a to mniej więcej oznacza że nie zwala się winy na innnych.
  • Odpowiedz
@NoMoRe: wiem ale k---a nie mogę, albo incelska propaganda albo #przegryw nic tu więcej nie ma na tym portalu nie wiem kim są ci ludzie czasami mam wrażenie jak by to było jacyś przybysze z innej planety? Spotales kiedyś kogoś takiego jak ci którzy piszą tu komentarze w normalnym realnym świecie? Chyba popadam w paranoje bo mam wrażenie jak by yo wszystko były fakt konta lub trole które
  • Odpowiedz
Czemu czekał 3 lata aż dziecko się do niego przywiąże

@gorzka: A skąd ja mam to wiedzieć?

Zapytaj matki, dlaczego takiego mężczyzna sobie wybrała.
  • Odpowiedz
Ktoś musiał mu powiedzieć, że ojciec go zostawił. Tak małe dziecko samo na taki tekst nie wpadnie.

@Tioner: to jest 3 latek, chyba nie masz pojęcia że 3 latki widzą i słyszą co się dzieje? Co to znaczy ktoś mu powiedział? Myślisz, że dziecko nie zauważy, że nie ma ojca? SERIO?
  • Odpowiedz
ale co ma wynikać? po ch.. ma pisać całą historię życia jak post jest tylko pytaniem co robić w sytuacji w której się znalazła? ona nie prosi o rady typu "dobrze ci tak bo z------ś" tylko pyta jak pomóc dziecku

@gorzka:
Pewnie dlatego, że jest współwinna rozpadu tego związku? ile ty masz lat, że dalej wierzysz, że związki się tak po prostu rozpadają jednostronnie? 10? Ta kobieta jest tak samo
  • Odpowiedz
Zero refleksji o przyczynach problemu w zwiazku i o swoich błędach,

@rtone: ale na c--j te refleksje skoro laska pyta co ma robic?
Bardziej obrazowo ci wyjaśnię, to może zrozumiesz. Piszesz na forum "co robić, zalałem laptopa kawą" a w odpwowidzi ktoś ci pisze
"Twoja wina, wykazales zero refleksji o przyczynach problemu i o swoich błędach" Czaisz? Powinieneś w poście z pytaniem o pomoc pokajać się i wytłumaczyć wszystkim bardzo
  • Odpowiedz
@rewasek1374: tak wiem, byłem tą matką. A tak serio to strasznym k---a spierdoxem frajerze jesteś twierdząc że ludzie by się zabijali o jakąś samotną matkę z kaszę jadem Boże co za burak tępy z ciebie
  • Odpowiedz
a co w tym złego? Mleko dla dzieci jest bardzo zdrowe

@spirityfree: Jak przygotujesz kasę na ortodontę (krzywy zgryz od smoczka), logopedę (wada wymowy od krzywego zgryzu), i chirurga (jeśli będziesz operowała niedorozwiniętą szczękę przez brak gryzienia w młodym wieku) albo psychiatrę (bo birdcell zostanie wykluczony społecznie, nie znajdzie dziewczyny i będzie się chciał o-----ć w wieku lat 23 xD)

Po lewej masz dziecko karmione butelką, a po prawej takie
PfefferWerfer - >a co w tym złego? Mleko dla dzieci jest bardzo zdrowe

@spirityfree:...

źródło: breast-feeding-tmj-pain-1

Pobierz
  • Odpowiedz
@kupuje_bulki_w_almie

@elena-mary: jak najdalszy jestem od incelstwa

no ale czyja wina jak nie jej? nagle po urodzeniu TŻ zaczął imprezować? ona sie uspokoiła po porodzie, on chce dalej imprezować

wybrała czada, to teraz jest samotną matką

No tak zwalic winę na ofiarę , fajrant
  • Odpowiedz