Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem w związku z dziewczyną 7lat, mieszkamy razem już około 3lata, nie mamy ślubu, nie jestesmy zaręczeni, obojgu nam to pasuje. Koleżanki mojej dziewczyny wieczne singielki, które nigdy nie były w związkach jak się spotykamy to co jakiś czas gadają o zaręczynach, teksy typu kiedy się w końcu oświadczę, jaki pierscionek, że one to by po 2-3latach rzuciły takiego co się nie oświadcza itp. Teraz moje pytanie, po co to robią ? Są zazdrosne, bo same nie mają i nigdy nie miały chłopa czy o co chodzi ?
Dodam, że wszyscy jesteśmy w przedziale 30-32lata.
#randki #tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

• 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 323
@mirko_anonim to znaczy że twoja baba chce ślubu i mówi tobie to za pośrednictwem koleżanek. Żadna baba nie doprasza się o zaręczyny.

Generalnie to tobie pasuje jak jest a nie jej. A jak się oświadczysz to ogarniaj od razu termin w urzędzie bo jak tego nie ogarniesz to tak jakbyś się w sumie nie oświadczył
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tobie to pasuje a jej latka lecą. Ty sobie możesz dzieciaka zrobić i za 20 lat. Dla niej to ostatnia prosta. Słowa koleżanek, myśli dziewczyny.
  • Odpowiedz
jak się spotykamy to co jakiś czas gadają o zaręczynach, teksy typu kiedy się w końcu oświadczę, jaki pierscionek, że one to by po 2-3latach rzuciły takiego co się nie oświadcza itp

@mirko_anonim: ludzie wolą się zastanawiać nad tym co powinni robić inni, bo to jest mniej bolesne niż analiza własnego życia i w nim porażek, no i nie trzeba nic robić, tylko gadać

jakby mi panna powiedziała że "
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chłopu ślub niepotrzebny, ale lasce tak, jeśli chcesz żeby urodziła Ci dzieci. Dla niej to wypadnięcie z rynku pracy na kilka lat, ograniczenie możliwości zarobkowych i rozwojowych na kilka kolejnych. Potrzebuje deklaracji na piśmie, że będziesz ją i dzieci w tym czasie wspierał, a nie odwidzi Ci się z dnia na dzień.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: twoja dziewczyna jak one wyrażają takie poglądy mówi że dajcie spokój, że ona tego nie chce czy im wtóruje? jakby wiesz co robić, nie żeń się Twoja dziewczyna ma kłopoty z komunikacją i nie mówi ci wprost o co jej chodzi, będziesz miał p--------e całe życie jak się tego nie nauczy, idźcie na terapie dla par i ustalcie tam co i jak.
  • Odpowiedz
Żadna baba nie doprasza się o zaręczyny.

@t2000: Dziewczyna mojego kumpla 2 razy popłakała mu się prosto w ryj że jeszcze się jej nie oświadczył (związek 3 lata, wiek 23 lata oboje xDD). Zgadnij co ten chuop zrobił miesiąc temu?

• Odpowiedz
  • 9
@ratty myślałem że sądy i alimenty są wystarczającym zabezpieczeniem w takich sytuacjach i nie trzeba do tego ślubu aby mieć alimenty
  • Odpowiedz
@LeVr: W sensie rozstali się, wzięli ślub, wpakowali się w krypto, czy wyjechali do rosji? Bo co "przegrać życie" na wypoku znaczy jest dość zmienne.
  • Odpowiedz