mirko_anonim
✨ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem w związku z dziewczyną 7lat, mieszkamy razem już około 3lata, nie mamy ślubu, nie jestesmy zaręczeni, obojgu nam to pasuje. Koleżanki mojej dziewczyny wieczne singielki, które nigdy nie były w związkach jak się spotykamy to co jakiś czas gadają o zaręczynach, teksy typu kiedy się w końcu oświadczę, jaki pierscionek, że one to by po 2-3latach rzuciły takiego co się nie oświadcza itp. Teraz moje pytanie, po co to robią ? Są zazdrosne, bo same nie mają i nigdy nie miały chłopa czy o co chodzi ?
Dodam, że wszyscy jesteśmy w przedziale 30-32lata.
#randki #tinder #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

32
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
czescmampytanie
Są zazdrosne, bo same nie mają i nigdy nie miały chłopa czy o co chodzi ?

@mirko_anonim: tak
334
t2000
@mirko_anonim to znaczy że twoja baba chce ślubu i mówi tobie to za pośrednictwem koleżanek. Żadna baba nie doprasza się o zaręczyny.

Generalnie to tobie pasuje jak jest a nie jej. A jak się oświadczysz to ogarniaj od razu termin w urzędzie bo jak tego nie ogarniesz to tak jakbyś się w sumie nie oświadczył
323
emjot86
Jestem w związku z dziewczyną 7lat

@mirko_anonim: troche młoda :/
50
HuGho
HuGho
@mirko_anonim: Tobie to pasuje a jej latka lecą. Ty sobie możesz dzieciaka zrobić i za 20 lat. Dla niej to ostatnia prosta. Słowa koleżanek, myśli dziewczyny.
36
ratty
@mirko_anonim: chłopu ślub niepotrzebny, ale lasce tak, jeśli chcesz żeby urodziła Ci dzieci. Dla niej to wypadnięcie z rynku pracy na kilka lat, ograniczenie możliwości zarobkowych i rozwojowych na kilka kolejnych. Potrzebuje deklaracji na piśmie, że będziesz ją i dzieci w tym czasie wspierał, a nie odwidzi Ci się z dnia na dzień.
26
spirityfree
spirityfree
@mirko_anonim: zamieni cię na takiego, który szybko dostrzeże jej wartość i się oświadczy. Już widziałam takie same historie
23
czescmampytanie
Żadna baba nie doprasza się o zaręczyny.

@t2000: xd
13
brudne_skarpety
@katarzyna-honisz XDD kilka godzin, a czasami 15 godzin, czasami masz potem histerektomie, albo operację kręgosłupa jak się uszkodzi przy porodzie, a w ogóle połóg, mówi Ci to coś?
13
choochoomotherfucker

@t2000: Nie trzeba się dopraszać, można o tym normalnie porozmawiać, tak się robi w związkach - rozmawia o swoich oczekiwaniach.
12
smallboobslover
@mirko_anonim: po chooy ci/wam ślub? Trzymaj gardę i na nic się nie zgadzaj. Jak kocha to zostanie nawet i bez ślubu - jak będzie wierciła dziurę w brzuchu - szukaj innej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i tak co 5 lat inną i młodszą.
10
marcez
@ratty myślałem że sądy i alimenty są wystarczającym zabezpieczeniem w takich sytuacjach i nie trzeba do tego ślubu aby mieć alimenty
9
LeVr

@t2000: Dziewczyna mojego kumpla 2 razy popłakała mu się prosto w ryj że jeszcze się jej nie oświadczył (związek 3 lata, wiek 23 lata oboje xDD). Zgadnij co ten chuop zrobił miesiąc temu?

8
heniek_8
jak się spotykamy to co jakiś czas gadają o zaręczynach, teksy typu kiedy się w końcu oświadczę, jaki pierscionek, że one to by po 2-3latach rzuciły takiego co się nie oświadcza itp

@mirko_anonim: ludzie wolą się zastanawiać nad tym co powinni robić inni, bo to jest mniej bolesne niż analiza własnego życia i w nim porażek, no i nie trzeba nic robić, tylko gadać

jakby mi panna powiedziała że "
7
jajcek
@mirko_anonim Zapytaj ich po co im to wiedzieć? Dopytaj kiedy znajdą sobie faceta bo młodość przemija ( ͡º ͜ʖ͡º)
7
lycaon_pictus
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
6
natwie90
natwie90
@katarzyna-honisz:
Nie ma to jak pisać bzdury xD Jakie dwa tygodnie, od razu do roboty! Poród to przecież łatwiejszy od zatwardzenia xD Ahh ta Belgia, dziwny kraj.
5
mirko_anonim
mirko_anonim Autor
  • adult
4
Beesly
@mirko_anonim tobie to pasuje, nie Twojej dziewczynie. Jak myślisz o niej poważnie i chcesz spędzić z nią życie to się oświadczaj i bierz ślub, jak nie to nie marnuj jej lat życia. Dziewczynie nie pasuje za bardzo Ci tego wypomnieć, koleżanką owszem. Zastanów się nad tym głębiej i zdecyduj się, miej jaja. W prawo albo w lewo.
3
ratty
3
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@mirko_anonim: twoja dziewczyna jak one wyrażają takie poglądy mówi że dajcie spokój, że ona tego nie chce czy im wtóruje? jakby wiesz co robić, nie żeń się Twoja dziewczyna ma kłopoty z komunikacją i nie mówi ci wprost o co jej chodzi, będziesz miał p--------e całe życie jak się tego nie nauczy, idźcie na terapie dla par i ustalcie tam co i jak.
2