Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoriuszka: A na wpół śpiące to są dlatego, że ludzki organizm absolutnie nie jest przystosowany do wstawania o 6 (choć przez tysiące lat był), czy może dlatego, że chodzą spać w środku nocy? xD
  • Odpowiedz
@Zoriuszka nie da się tego zrobić inaczej, bo zakłady pracy działają w tych samych godzinach, jak robią drugie zmiany to ludzie płaczą, że dzieci do wieczora w szkole siedzą.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: A potem meczenie sie w pracy 9-17, bo caly system jest zrobiony pod ludzi, ktorzy wczesnie wstaja i muszo odstawic/odebrac dzieci do/ze szkoly ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@szpongiel: umiem, tylko mi sie nie chciało, wolalem sprowokować ciebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) natomiast faktem jest, że "artykuły" generowane przez ai z noizz to rzut monetą jeśli chodzi o pokrycie z faktami, nie zgrywaj bystrzaka, bo akurat wypadła reszka
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Mnie i tak rozwala, że są badania o szkodliwości wczesnego wstawania u nastolatków, a nadal pojawiają się komentarze "hurr durr, mają wstawać i się uczyć, a nie, ja w ich wieku wstawałem o 4:00" xD
  • Odpowiedz
Rozumiem ja wstawać o 6 bo jestem p----------y i na siłkę cisnę z własnej nieprzymuszonej woli.

Ale te wszystkie biedne dzieciaki z podstawówki, jeszcze na w pół śpiące, to zbrodnia na ludzkim rozumie. A potem się polonistka dziwiła że pół lekcji spałem w tylnich ławkach XD

#szkola #przemyslenia #dzieci

@Zoriuszka: szkołą to nauka, także NAWYKÓW by wstawać wcześnie i nie siedzieć do późna, by
  • Odpowiedz
@Cre1q:

Zapalilem edukację bo nie umiałem wstać rano

Xd ale ty wiesz że większość ludzi mądrych nigdy niczego się praktycznie na lekcjach nie uczy bo to jakieś podstawy żeby każdy mógł zrozumieć. Jeśli byś się chciał czegoś nauczyć to byś to robił po szkole. Zawaliles sobie edukację bo nie byłeś wystarczająco mądry
  • Odpowiedz
Ale te wszystkie biedne dzieciaki z podstawówki, jeszcze na w pół śpiące, to zbrodnia na ludzkim rozumie

@Zoriuszka: bo przy okazji szkoła to jest po prostu przechowalnia dla dzieci klas niemajętnych na okres jak rodzice zasuwają w fabryce ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: dodatkowo w bodajże w UK przesunięcie startu lekcji na godzinę 9 sprawiło, że dzieciaki zaczęły dostawać ok. 10 % lepsze oceny z testów. Niestety szkolnictwo jest dopasowane do godzin w jakich się wstawało wypasać krowy/szło w pole, a nie do tego kiedy ludzki mózg jest najefektywniejszy.
  • Odpowiedz