Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 455
@Zoriuszka: dla mnie największa zmora i zawalilem sobie edukację przez to bo nie nauczyłem się wstawać rano. Powinna być taka opcja jak szkoła wieczorowa dla ludzi takich jak ja którzy no po prostu funkcjonują w nocy. Przez ten system też mi została tylko robota w stylu Bar albo jakieś magazyny czy inna ochrona na kiju.
  • Odpowiedz
@Zoriuszka po prostu system nie jest pod osoby aktywne wieczorem. Po latach jest mi łatwiej chociaż po przebudzeniu się o 6:30 tak na prawdę mózg zaczyna mi pracować o 9.

Teraz miałem wolne 2 tygodnie i już po kilku dniach chodziłem spać o 4 a wstawałem o 12. I najlepsze, że robiłem rzeczy produktywne po nocy, a nie że oglądałem seriale.
  • Odpowiedz
  • 85
Przez ten system

@Cre1q: zwalać swoje lenistwo na system xD

Jak jesteś taki produktywny w nocy to mogłeś się wtedy uczyć, a teraz miałbyś robotę, która mógłbyś zacząć bliżej południa lub podpisać umowę z jakimś amerykańskim korpo i byś pracował w nocy.

No ale SYSTEM ci nie pozwolił xD
  • Odpowiedz
@Ogau: ojej nie byłem taki bystry jak ty i nie przyszło do mnie oświecenie. A ty gdzie pracujesz z ciekawości i ile zarabiasz?
  • Odpowiedz
  • 41
@Zoriuszka badania nad snem wskazują że dzieci nad ranem mają dużo fazy potrzebnej do rozwoju mózgu i zupełnie nienaturalne jest zmuszanie ich do wstawania o 6
  • Odpowiedz
szkoła na 8 i jak ma się uczyć w nocy?

@Goldstein: skoro i tak spał na lekcjach to mógł do 24 się uczyć, a potem 7 godzin spać + dodać drzemkę na religii. Kończył szkołę o 15-16, więc miał 8 godzin dziennie na naukę ¯\(ツ)/¯ Ja wstawałem czasem o 6, żeby dojechać autobusem na basen przed szkołą, potem miałem dodatkowy angielski i chemię, a jeszcze treningi w tygodniu i mecze
  • Odpowiedz