Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Cre1q @yahoomlody przyznam, że też miałem zagrożenia i zachowanie nieodpowiednie bodajże (to które pozwalalo ledwo zdać) ale pomimo wiecznego przychodzenia na 2/3 godzine lekcyjna, tym samym pomijając kompletnie historie nie mialem problemu absolutnego z napisaniem dobrze matury z przedmiotów na których mi zależało. Po prostu wziąłem podręczniki i sam sobie przerobiłem.

Faktycznie system to gnębi dostając bardzo dużo nagan, brak absencji czy też 1 za testy pod nieobecność. Nie mniej
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: też cisnę, ale wolę ćwiczyć wieczorem przed snem. Za to efekty jak chodzi o sylwetkę i to jak inni na Ciebie patrzą, są tego warte ( ͡° ͡°)
  • Odpowiedz
zbrodnia na ludzkim rozumie.

@Zoriuszka: było wiele badań mówiących, że 9.00 jest dużo lepsza żeby zaczynać zajęcia. O takich patologiach jak przychodzenie na 7.15 już nawet nie mówię, bo to jest kryminał.
  • Odpowiedz
No ale SYSTEM ci nie pozwolił xD

@Ogau: inteligentni ludzie szybko adaptują się do różnych warunków, tymczasem koleś nie dał rady problemowi chodzenia do szkoły na 8 xD głupszych rzeczy to już dawno nie czytałem. C--j, że wystarczy tydzień forsować spanie w innych godzinach i zegar biologiczny się przestawia jak przy jetlagu, no ale SYSTEM ROZUMISZ MU TO ZROBIŁ
  • Odpowiedz
Ale te wszystkie biedne dzieciaki z podstawówki, jeszcze na w pół śpiące,

@Zoriuszka:
K---a co Ty pier*?
3/4 świata dziecięcego z--------a o tej godzinie do roboty a Ty żałujesz że te "biedne dzieci" nie leżą do 10?
P----------o się w Europie z tego dobrobytu
Pojeździj trochę po świecie jak chujnia jest gdzie indziej to przestaniesz być płatkiem śniegu
  • Odpowiedz
@apeee przestań mi p-------ć takie bzdury. Wstaje do pracy codziennie i pracuje w poważnym zawodzie i jakoś idąc normalnie spać o 22 maks jestem wiecznie rano niewyspany, analogicznie śpiąc od 4-12 jestem zawsze wypoczęty. Ile się mam jeszcze przestawiać panie chłopaki rozumie, skoro przez 36 lat życia mi się nie udało.
  • Odpowiedz
nie wiem do jakiej szkoły chodziłeś ale u mnie wstawało się o 7

@LM317K: Przed siódmą wstają dzieci rodziców "HEHE DOM POD MIASTEM TO SUPER SPRAWA MÓWIĘ CI MOŻE I ŚMIERDZI OPALANYMI ŚMIECIAMI Z JEDNORODZINNYCH, ALE ZA TO DALEKO W C--J W KAŻDE MIEJSCE"
W każdej klasie trafi się taki nieszczęśnik, który od 6 jest już na nogach, bo musi czekać na autobus o 6:30 żeby dojechać w ogóle z
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: w szkole mojego syna, pierwsza lekcja zaczyna się o 7:30, czyli pół godziny wcześniej, niż zwykle w innych szkołach. I w sumie dzięki temu jest trochę wcześniej w domu, bo ostatnia lekcja (ósma bodajże?) kończy się o 14:45. Uważam to za całkiem fair rozwiązanie, bo na przykład pierwszaki codziennie zaczynają lekcje o 7:30 i codziennie kończą o 11:55 i o 12:05 mają autobus rozwożący ich po wioskach (tak, mieszkam
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: Oczywiście odpowiednia ilość snu jest najważniejsza, ale każdy człowiek ma swój własny zegar biologiczny i badania wskazują, że u większości ludzi peak aktywności mózgu przypada między 10 i 14 i do tego człowiek przystosowuje się do "dawcy czasu" jakim jest światło dzienne. Zwłaszcza zimą, jeśli wstaje i rusza do pracy/szkoły gdy złota godzina (czyli koniec wschodu słońca, który np. dzisiaj przypadł o 9:20) jest jeszcze daleko przed nim, to
  • Odpowiedz
@Zoriuszka ja też całe dzieciństwo byłem niewyspany w szkole ale to dlatego że matka mnie nie goniła do snu o 21 tylko pozwalała oglądać telewizję do północy i poiła mnie czarna herbata z cukrem o 22 no i jedzenie kolacji o 22 też totalna głupota. Teraz jestem po 30 i już mam ustalone że 21:30 ostatni spacer z psem i 22 mycie zębów i lulu, budzę się wyspany o 6.
  • Odpowiedz
@Cre1q: Nie martw się, to zwykły debil i g---o wie. Też miałem problemy ze wstawaniem, bo funkcjonuję najlepiej od 18:00 do 1:00. Teraz chodzę spać około 3:00. Mi się co prawda udało ogarnąć pracę zdalną, ale ile wysiłku to kosztowało (1000 uwag, 50% braki we frekwencji w liceum itd.). Edukacja prawie zawalona. Całe życie próbowalem się przestawiać się do systemu i nie dało rady. Teraz z klientami mam dogadany temat,
  • Odpowiedz
Rozumiem ja wstawać o 6 bo jestem p----------y i na siłkę cisnę z własnej nieprzymuszonej woli.

@Zoriuszka: o kurna, mi też coś p---------o, bo zacząłem robić to samo tydzień temu przed pracą. xD
  • Odpowiedz
Taaaa. Wystarczy pojechać na drugą półkulę, gdzie macie czas +12h i po 2 tygodniach organizm już jest przestawiony. Jeśli tylko zachowujesz higienę snu, śpisz odpowiednią liczbę godzin, to wystarczy reżim w chodzeniu do łóżka i wstawaniu i się przestawisz.

@apeee: No nie wiem. Pracowałem kiedyś trochę w USA, po przyjeździe po 2 dniach miałem ten sam problem co w Polsce ze wstawaniem xD
Organizm szybko się przystosowuje do nowej strefy
  • Odpowiedz
@Cre1q Próbowałeś brać leki nasenne? Nawet zwykła melatonine?

Ja sobie poradziłem tak że mam melatonine która biorę przed snem plus pracuje w korpo gdzie mogę przychodzić na 10 do pracy.
  • Odpowiedz
A co mają zrobić dzieci z wiosek, które muszą dojechać do miasta, a jedyny PKS jest o 4:55 i jeżdżą razem z pijanymi robotnikami? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz