Wpis z mikrobloga

tusk oszukal? glosami naiwniakow przejal wladze i kreci wlasne lody? niemozliwe.... ile razy to juz sluchalem, ze usmiechnieci wybrocy to wymagajacy elektorat, myslacy, krytyczny - glownie mysli o pis i krytykuje pis, to absorbuje 100% ich uwagi....
  • Odpowiedz
tusk oszukal? glosami naiwniakow przejal wladze i kreci wlasne lody? niemozliwe

@del855: Przypominam że narracja była taka że te obietnice to na żarty he he żeby przyciągnąć socjalistyczny elektorat a wiadome było że tego nikt normalny nie wprowadzimy. No chyba że oczekujesz programu landlord+ to faktycznie możesz czuć się oszukany.
  • Odpowiedz
Przypominam że narracja była taka że te obietnice to na żarty he he żeby przyciągnąć socjalistyczny elektorat a wiadome było że tego nikt normalny nie wprowadzimy. No chyba że oczekujesz programu landlord+ to faktycznie możesz czuć się oszukany.

to byla popularna wymowka, tymczasem rzeczywistosc: batalia o CPK, batalia o EJ - poki co gadanie, za to z faktow to babciowe, renta wdowia, POTEZNE podwyzki dla budzetowki, czy toygodniowa zadymy o alkotubki Poki
  • Odpowiedz
@del855: Akurat temat cpk jest mi bliski i zasadniczo po wyborach praktycznie nic się nie zmieniło. No może poza założeniami do komponentu kolejowego bo analizy były robione na 250km/h teraz niby ma być 300
  • Odpowiedz
Akurat temat cpk jest mi bliski i zasadniczo po wyborach praktycznie nic się nie zmieniło.

a ja to pamietam, ze wyszedl tusk i powiedzial gigantomania, dla podkladki wzial sobie laska ktotry mial to to przyklepac "fachowo" i sie zrobila chryja wiec jednak "pracujemy" nad CPK, ale tak pracujemy ze konkretow takich mur-beton nie ma, to samo EJ - pracujemy pracujemy i co z tego pracowowania wynika?... Z jendje strony pierdziela ze wegiel
  • Odpowiedz
@del855: a co ty byś chciał za konkret? Prace projektowe trwają tak samo jak za pisu. To że nie opowiadają ci bajek jak poprzednia władza tylko mówią jak jest to akurat dobrze moim zdaniem.
  • Odpowiedz
  • 2
@Tagliacozzo

Konkret to jest zabezpieczenie finansowania, bo póki się wydaje drobniaki na projekt to można mówić "robimy" - jak drogi na euro- robimy... tak robimy że dzis dopiero niektóre otwieramy....
  • Odpowiedz
Konkret to jest zabezpieczenie finansowania

@del855: Do zakończenia projektowania jeszcze b. dluga droga. Nie mają ani ullk, ani decyzji środowiskowych (to co najmniej 2-3 lata) nie mówiąc że muszą najpierw zakończyć projektowanie.
  • Odpowiedz
@konsument: Program landlord+ jest jak widać czymś czego znaczna część wyborców oczekuje. W sumie nie mieliśmy jeszcze takiego programu to można wprowadzić a potem psioczyć że podnosi ceny xD
  • Odpowiedz
@del855: Powiedz mi panie kolego, jak sobie wyobrażasz "zabezpieczenie" środków na tak duży projekt infrastrukturalny? Nawet przy malutkich projektach (w skali cpk) realizowanych przez PLK, nie ma zazwyczaj finansowania na roboty na etapie projektowania. A kwoty są tam o rząd wielkości mniejsze
  • Odpowiedz