Aktywne Wpisy

MonazoPL +54
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć research od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe –
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji: jeśli potrzebujesz konta bankowego lub kiedykolwiek będziesz potrzebować, to pamiętaj, by zacząć research od MONAZO.pl, gdzie znajdziesz aktualne Promocje bankowe –
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
czerstwy_swierszcz +311
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czasem chcesz się pożalić, ale nie masz do kogo....
Żona chce kupić samochód. Padło na BMW X3, ja mówię lexusa (RX, UX, NX) ale nie bo brzydki lub stary, lub za duży przebieg, ok, gusta są różne...
Więc pada wybór kryteriów samochodu, rocznik powyżej 2017, automat, benzyna, przebieg poniżej 150k. Ustawiam wyszukiwanie, raz na jakiś czas coś się trafia, ale zawsze jakiś powód aby nie jechać, a to dziecko, a to samochód z okolic z których pochodzę, a to za późno.
Na wsi jakiś sąsiad ściąga samochody z Holandii, dała mu zlecenie i czeka.
Wczoraj wieczorem news, jest samochód, "zobacz czy dobry". Sprawdzam - nie zgadza się z tym co wcześniej chciała - diesel, rok 2014, przebieg ponad 205k. Cena - 58-60k ....
Znajduje ogłoszenie na holenderskiej stronie - samochód wystawiony za 10k euro, najtańszy z całej reszty podobnych cała reszta to marża sąsiada, koszta rejestracji, dealing - brak informacji co to ma w ogóle być, ale z rozmowy wychodzi na to że to zwykłe czyszczenie i polerka jednej rysy ...
Na moje argumenty że nie tego szukała, nie to mi mówiła i płaci za dużo pośrednikowi zadzwoniła do swoich rodziców którzy powiedzieli "podoba ci się, to kupuj, albo My ci kupimy. Co nas obchodzi ile pośrednik zarobi"
I na sam koniec sąsiad pośrednik każe zrobić przelew walutowy, oczywiście nie może być z mojego konta walutowego, tylko ja mam jej pomóc założyć konto, policzyć ile i jak ma zapłacić, i na ten cel wziąć wolne z pracy.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że moje zdanie ma za nic, każdy mój wydatek, przychód komentuje obrażając mi rodzinę, a "sąsiadowi po sąsiedzku" płaci 40% marży....
Powiedziałem że nie chce mieć nic wspólnego z tym zakupem, ma sobe radzić sama, z rodzicami, albo z pośrednikiem.
Powiedzcie mi czy cała ta sytyacja jest normalna....
#logikarozowychpaskow #motoryzacja
Swoją drogą, jakiś szrot za 10k euro z Holandii to proszenie się o kłopoty i dodatkowe koszta.
@32cm: Masz jakąś skretyniałą żonę, a jej rodzice są p----------i. XD
@32cm: jako osoba zajmująca się handlem samochodami powiem tak: AHAHAHAHAHAHAHaHAHhAAHahahh xDDDDDDDDDDDDDDDD
A co do różowej, to nie wygląda to normalnie.
Bez urazy, ale chyba żonę to na śmietniku znalazłeś bo jakaś wyjątkowo walnięta, a sytuacja jest nienormalna całkiem.
Sprawa jest wbrew pozorom prosta - żona nie zwraca w ogóle uwagi na twoje zdanie. A to oznacza według mnie wybór jednej z dwóch opcji:
1. Krótko i treściwie: "zapomnij o tym aucie, nie zgadzam się na jego kupno, temat zamknięty". Czyli pójscie na noże raz a