Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do pracowników #korpo (szczególnie nie IT) jak u was wygląda sytuacja na rynku pracy i jakie zauważacie trendy poza tym że wszystko zmierza w złym kierunku? Tzn. powroty do biura, zwolnienia, przenoszenie procesów do innych krajów, brak bonusów, podwyżek, obcinanie benefitów. Też wam się odechciewa całego tego "rozwijaj się, rób szkolenia, bierz udział w projektach" bo po co taka presja z managementu skoro warunki pracy spadają i wcale się z tym nie kryją?

#praca #polska #korposwiat #biznes #homeoffice #zarobki #januszex #januszebiznesu #antykapitalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: A ja mam w to w------e, ważne że płacą w miarę dobry hajs, nie zamierzam całego swojego życia ustawiać pod pracę i bawić się w wyścig szczurów, wolę odbębnić swoje i pograć w CSa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Podobnie. Jakikolwiek kierunek byś nie obrał, to prędzej czy później trawić go będą podobne problemy. Jedyne bezpieczne wyjście z sytuacji, to założenie własnego biznesu na boku, lub równolegle próbowanie w życiu zupełnie nowych rzeczy i sprawdzenie czy wypalą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: było 5 dni w miesiacu z biura, dogadałem sie na 3. W kwietniu podwyżki jak co roku, poza tym podwyżka świadczen na okulary, punktów na motivaizerze, wczasów pod grusza itp. Ja tam nie widze żeby było gorzej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim u mnie nie ma tragedii, chociaż ostatnio mocno się zmienił zarząd także jeszcze nie ma co się wychylać z podsumowaniem. Powrotów mi nie zrobią, bo mam biuro w innym mieście, generalnie cały mój zespół jest rozproszony po Polsce. Jakiś tam bonus kasy wleciał na święta, były też prezenty fizyczne, benefitów nie poucinali, a nawet dodali nowe. No i dodam że firma w 100% polska.
  • Odpowiedz