Aktywne Wpisy

MonazoPL +119
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +340
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

Mam 23 lata, w tym roku kończę studia Inżynierskie na średnim kierunku. Totalnie nie wiem co dalej. Myślałem wcześniej o programowaniu, nawet dosyć daleko zaszedłem w mojej nauce ale wydaje mi się że to nie dla mnie. Nie żyje tym, nie czuję do tego pasji, do tego w dobie AI czuje się trochę "zbędny" kiedy piszę coś co GPT wypluwa w kilka sekund, szczególnie że nie jestem największym pasjonatem programowania, podoba mi się, nawet to lubię ale nie do końca wiem czy to to.. Ciężko mi się zabrać do nauki, często był to przymus. Na studiach też nie bardzo miałem w co się zaangażować, wydaje mi się że jestem bystry, ale mój kierunek okazał się trochę nietrafiony, nie było dla mnie tam nic interesującego.
Czy to normalne? Totalnie jestem zagubiony, nie wiem gdzie iść, co robić. Czuje że w momencie w którym skończe studia, nie odnajdę się w niczym co da mi godne życie. Żeby nie było, mam swoje umiejętności typu Angielski C1, Excel, pakiet Adobe, pisałem w Pythonie, JS, C na studiach, znam się na sprzęcie komputerowym, na sieciach. Ale szczerze mówiąc? Nie czuje się w żadnej z tych rzeczy na tyle pewnie, żeby pracować. Czy może przesadzam i to jest łatwiejsze niż mi się wydaje? Im bliżej końca studiów tym ciężej mi jest się odnaleźć. Najbardziej chyba interesują mnie sieci internetowe, ale nie wiem czy bez Cisco CCNA jest to możliwe? U mnie na uczelni nie da się go zdobyć, a na kurs mnie nie stać. Szczerze mówiąc nie przeszkadza mi nawet korpo, po prostu chciałbym godnie żyć.
Podam przykład: Wypełniam wszystkie swoje obowiązki na studiach na bieżąco (Trochę tego jest), ogarniam obowiązki domowe + czas z dziewczyną, w wolnym czasie uczę się Niemieckiego (~1h dziennie), do niedawna jeszcze uczyłem się programowania regularnie, teraz jakoś przestałem. No i po tym wszystkim, kiedy odpalam sobie grę, film, serial, czuje się z tym źle, bo wiem że totalnie nie wiem gdzie chce w życiu iść. Czuje że powinienem zadbać o swoją przyszłość, uczyć się czegoś, zamiast grać to powinienem bardziej się rozwijać.. Wydaje mi się to niezdrowe bo nie mogę przez to odpoczywać, czuję stres.
Proszę o wasze doświadczenie, radę od starszych kolegów/koleżanek. Jak u was to wyglądało? Przyszło samo? Wiedzieliście od razu co jest w życiu dla was a co nie?
#pytanie #porady #studia #doroslosc #zycie #pracbaza #praca #jakzyc #psychologia
niestety ciężko mi doradzić coś zawodowo w twojej branży, u mnie wymarzona praca w wymarzonej firmie okazała się gównem (a poprzednie prace i wykształcenie było pod nie ukierunkowane) XD
@zxzsound: a kto nie jest?
Przyznam że studia były dla mnie sposobem na wyrwanie się z małego miasteczka bez perspektyw, rodzice wbili we mnie przekonanie że trzeba mieć studia, jak poszedłem to strasznie się zawiodłem i czuję ten w pewnym sensie zmarnowany czas (Chociaż znajomości spoko).
@glowaWDZ: Dosyć specyficzny kierunek na politechnice, nie chce zdradzać bo jest jeden taki w Polsce