Aktywne Wpisy
Chyba założę osobisty tag na walkę z #deweloper , bo będzie chyba coraz gorzej. Ojciec przed śmiercią przepisał mi nieruchomość z budynkiem mieszkalno-usługowym. Chwilę po jego śmierci odezwał się #deweloperuch, który kupił działkę obok. Pod pretekstem pokazania mi na spotkaniu co chcą wybudować na swojej działce, próbowali odkupić ode mnie działkę. Oczywiście gadka była, że ja już nie rozbuduje aktualnej działalności na działce. Domu mi też się

Konrad2114 +93
coś
Mój autorski tag do obserwowania dalszych poczynań: #knydeerysuje
#art #tworczoscwlasna #rysujzwykopem #digitalpainting #sztuka
Mój autorski tag do obserwowania dalszych poczynań: #knydeerysuje
#art #tworczoscwlasna #rysujzwykopem #digitalpainting #sztuka
źródło: coś
Pobierz

Ostatnio stwierdziłem że przetestuje sobie możliwości AI. Zacząłem sobie pisać hobbystyczną aplikację zintegrowanej z AI której będę wrzucał zdjęcia mojej lodówki. AI ma oszacować na podstawie zdjęcia co mam w lodówce a następnie z na podstawie bazy danych przepisów ułożyć mi listę dań które mogę wykonać.
Żeby zadanie nie było takie proste to pododawałem różne parametry np ulubione dania, preferencje, sortowanie po dacie ugotowania potrawy (ostatnio wykonane dania na dole listy), szybkość wykonania dania itd.
Oczywiście do klepania kodu użyłem AI, różne perplexity, claude, cursor AI, devin, może z 2-3 razy odpaliłem IDE. Stack to GO + VUE, kafki, elasticsearche, użyłem sobie (w zasadzie nie ja tylko AI) różnych patternów typu Saga, CQRS, ES, DDD, wszystko zdockeryzowane i zapięte kubernetesem.
Nie muszę chyba mówić ze takiego VUE czy GO nigdy nie widziałem na oczy? Cały kod klepało sobie AI. Nawet nie musiałem prosić o unity czy integracyjne, samo AI o tym pomyślało i zapewniło przyzwoity code coverage >= 50%
Raptem dwa tygodnie klepania kodu i mam gotowy szkielet apki do wrzucenia na proda... a wy mówicie że AI nie powoduje kryzysu w IT? Nawet mi was nie zal
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@nad__czlowiek: ok pasjonat. Psujesz rynek kolego
@nad__czlowiek: Pasjonat tfu ( ͡° ͜ʖ ͡°)