Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +95
No i jak tu przejść, wie ktoś? Zgłosiłem na straż miejską, na policję i nawet napisałem do inpost.
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
Ogólnie to polecam przez UD wysyłać zgłoszenia do dwóch służb jednocześnie. Nawet jak nie dostanie od nich mandatu, to musi tracić czas aby to z nimi wyjaśniać. Plus jeśli samochód jest w leasingu, to dwukrotnie bank naliczy opłatę za wskazanie rzeczywistego właściciela auta.
#samochodoza
źródło: IMG_1255
Pobierz
SzubiDubiDu +28
Chciałem tylko powiedzieć, że w Polsce tak około 90% infrastruktury drogowej* nie jest przystosowana pod szybką i wydajną logistykę. Większość ulic, które nas otacza było projektowane za komuny a wtedy jak chłop stanął z furmanką węgla na pół dnia na środku drogi to wszyscy to mieli w dupie bo przez ten czas przejechały 3 samochody a ludzie chodzili głównie po drodze bo chodnik nie istniał albo był krzywy jak uśmiechy naszych polityków.
I
I
źródło: b54621e714c86034f163c48ff2f2cc863c14c9e0334b379fe458167f229f5f43
Pobierz

https://allegro.pl/oferta/sok-z-buraka-100-tloczony-burak-naturalny-buraczany-swiezy-nfc-zdrowy-3l-14186776610
Niby wszystko ok ale : ✅ Pasteryzacja w temperaturze max. 80°C
Dużo witamin i innych cennych składników zabija ta pasteryzacja?
Domyślam się że sok bezpośrednio z wyciskarki wolnoobrotowej jest lepszy, ale nie zawsze mam czas.
Reasumując, czy utrata wartościowych składników podczas pasteryzacji jest aż tak duża że mimo wszystko lepiej bawić się w samodzielne wyciskanie? Czy jednak takie soki z worka to dobra alternatywa?
#dieta #dietetyka #soki #odzywianie #zdrowie
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-25 115950
PobierzObie rzeczy mogą być prawdziwe i nic nie wnoszą do dyskusji
Można się nie znać na wszystkim, ale najgorsze jest to jak osioł któremu wytkniesz błąd, nawet nie pomyśli, nie Zweryfikuje tego nie spyta kogoś kto się zna tylko uparcie będzie twierdził, że to łun ma rację.
Sok owocowy to nie owoce. To że ma 0.2% więcej witamin niż fanta nie czyni go zdrowym dla większości z Was mających zapotrzebowanie na niskim poziomie.
To, że jakiś post dostaje kilka plusów na wykopie, gdzie z reguły siedzą debile, albo ktoś trafia bardziej w twoje przekonania nie znaczy, że ma rację. Przemyśl to co