Wpis z mikrobloga

Kupiłem sobie rok temu najtańszy bieda #hosting jaki wtedy znalazłem w #hostinghouse za 15zł + VAT pod jakąś g---o stronę, która i tak już zdechła. Dostałem teraz propozycję odnowienia usługi za... 730zł XD
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w9rT_wv_bIAn37l: uroki niskiej opłaty za pierwszy rok. Jak chcesz tani gdzie sam utrzymujesz to polecam mikrus, jeśli tani i profesjonalny to hitme.pl. jest jeszcze opcja januszowa na ovh w cenie domeny jest chyba 15MB, ale to za wiele na tym nie postawisz.
  • Odpowiedz
@beerman: zgadza się, ja swoje "normalne" strony trzymam na VPS-ach w jednej z w.w. firm, ale z nie pamiętam już jakiego powodu dla tej strony zrobiłem wtedy tymczasowy wyjątek. To konto, które kupowałem było z 50% zniżką za pierwszy rok, czyli odnowienie powinno kosztować ~30zł, ale z tego co już zauważyłem, firmę w międzyczasie przejął netart i wprowadził swoje ceny. Ja i tak tego nie planowałem odnawiać, ale jak zobaczyłem
  • Odpowiedz
@w9rT_wv_bIAn37l: tak: hostinghouse, atthost, linux.pl i teraz netmark zostały przejęte w tym roku przez netart group (nazwa.pl) i oto tego efekty

najgorzej mają osoby które nie umieją tego ogarnąć ani nawet nie wiedzą jak się do tego zabrać i muszą płacić te skandaliczne kwoty
  • Odpowiedz
Najmniejszy plan hostingowy w naszej nowej ofercie to usługa Hosting Start o powierzchni 50 GB. Każdorazowo zachęcamy do kontaktu z naszym całodobowym Działem Obsługi Klienta celem rozmowy na temat warunków przedłużenia posiadanej usługi. Infolinia czynna jest pod numerem 12 201 13 33, a wiadomości e-mail należy kierować na adres bok@hostinghouse.pl.
  • Odpowiedz
@w9rT_wv_bIAn37l: Niestety nasze obawy co do #hostinghouse (www.hostinghouse.pl) stały się faktem. Wystosowaliśmy pytanie do nich jak będzie wyglądała nasza nowa faktura na kolejny rok. Otrzymaliśmy wiadomość w której zapewnili że obecni klienci otrzymają korzystne warunki przedłużenia. No i klops, przyszedł moment wystawienia faktury. Po 13 lat współpracy z nimi zaproponowali nam pare % obniżki na przedłużenie. Logicznym w tym momencie wyjściem byłoby zaproponowanie po cenie promocyjnej jaka widnieje
  • Odpowiedz