Aktywne Wpisy

smutny_kojot +271
źródło: 20250805_083623
Pobierz
Senuyo +1
Jakie wielosezonówki w rozmiarze 205/60 r16 są teraz ok? Do tej pory Kleber Quadraxer 2 jeździłem, ale z przodu jest już bardzo łyso xD
Następca- Kleber Quadraxer 3 jest ok, czy coś innego polecacie?
#motoryzacja #opony #hamilton
Następca- Kleber Quadraxer 3 jest ok, czy coś innego polecacie?
#motoryzacja #opony #hamilton

@testuser: w latach 1940-1960 podatki w stanach dla najbogatszych utrzymywane były na poziomie 90%+ a do 1983 w okolicach 70%. Ciekawe, że na te same lata przypada złoty okres
No dokladnie, kij im w oko, nie wiem po co to zyje. Dobrze, ze sa biedakami, to muszą chociaz odrobine pracować, zeby przezyc, bo inaczej siedziałoby to tylko i chlało browary. Ostatnio szoku doznałem jak pracownik, ktory zarabia u mnie ledwo ponad minimalną oświadczył, ze on to codziennie zamawia pizze na obiad, a na mikołaja
Uciekną lub przeniosą interesy tylko zarzynając rynek. Wtedy zacznie się sięganie po kase tych co zarabiają trochę więcej.
Oczywiście żyjemy w czasach gdzie firmy zarabiają dużo i mógłby płacić więcej. Ale zabranie i rozdanie to nie jest żadną opcja.
Pytanie: "kto jest leniem i nierobem a kto z--------a"
Odpowiedź: "podmiot A"
Nie wiem czy pamiętasz co przeczytałeś:)
No i super, niech jadą. Rynek się oczyści i inni będą mieli szansę. Każda opuszczona nisza zostanie zagospodarowana.
@fff112: ech i tak i nie. Słuszny zamysł jest taki, że od pewnego momentu (jak nie jesteś kretynem który to rozpieprzy) kapitał czy to wypracowany czy odziedziczony sam się napędza. Daje to niewielkiej grupie osób ogromne bogactwo. Nie nie mówię tutaj o lokalnym przedsiębiorcy tylko globalne korpo. Z punktu widzenia
Komentarz usunięty przez moderatora
Xd ty każdemu kto ma 5k netto mówisz że mu się robić nie chciało? Znam osoby co mają masę papierów
Znow ten bzdurny wykres z USA - nie ma tego co na wykresie w żadnym innym kraju na swiecie (w USA tez zreszta nie). Magia?
I dokladnie tak jest. Bylem ostatnio u klienta, ktory w 2000 roku kupil urządzenie za 200k (widzialem papiery). Ja mu sprzedałem podobne, tylko lepsze, ktore przyspieszy mu prace oraz zmniejszy koszty eksploatacji za niecale 100k. Dolicz do tego skumulowaną inflacje pewnie z 200%. To