Aktywne Wpisy

Cumill +40
#ufo daleko mi do gościa w foliowej czapce, ale tematem ufo/teorii spiskowych 'interesuję się' ponad 10 lat. To co teraz się dzieje traktuję jako ciekawostkę i jestem cholernie ciekaw jak ten temat się zakończy.
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°
Na reddicie co osoba to zdanie, niektóre tematy są bardzo ciekawe i wiążą dużo 'przypadków', typu przekaz w klipach/trailerach i innych takich.
Myślałem nawet, żeby wrzucać tu przetłumaczone posty, może kogoś to zainteresuje ( ͡°

Usunelem_Konto +80
Jeden z lepszych postów an Reddit co do całej sytuacji.
Policja stanu New Jersey twierdzi, że te „drony” 1) nie wydzielają ciepła, 2) ciemnieją i „znikają”, gdy się do nich zbliżymy, oraz 3) wylatują z oceanu.
To zdecydowanie brzmi bardziej jak NHI niż jakikolwiek konwencjonalny dron. Jak dotąd wiemy:
1.Te rzeczy mogą latać przez 6-7 godzin bez przerwy. Żaden znany dron nie potrafi tego zrobić.
Policja stanu New Jersey twierdzi, że te „drony” 1) nie wydzielają ciepła, 2) ciemnieją i „znikają”, gdy się do nich zbliżymy, oraz 3) wylatują z oceanu.
To zdecydowanie brzmi bardziej jak NHI niż jakikolwiek konwencjonalny dron. Jak dotąd wiemy:
1.Te rzeczy mogą latać przez 6-7 godzin bez przerwy. Żaden znany dron nie potrafi tego zrobić.

#ostatniepokolenie #bekazlewactwa #patologiazewsi
źródło: temp_file4322471053559901286
Pobierz@fff112: biorąc pod uwagę, że większość aktualnych bogaczy forsę po prostu odziedziczyła, nie mogę się z toba zgodzić :)
Żyj dalej w korwinowskiej utopii, kapitalisto bez kapitału.
Opodatkowanie najbogatszych, świetny sposób na walkę z oligarchią! Popieram całym sercem! Musimy zrobić to jak najwcześniej, bo znowu zapanuje system feudalny z klasą próżniaczą i potem znowu rewolucje ludowe itd.
@czerwonykomuch: Ogólnie się zgadzam, ale nie stosowałbym do organizacji typu Ostatnie Pokolenie. Oni żyją z państwowych grantów, pracy wolontariuszy, a nie zdziwiłbym się gdyby koniec końców byli finansowani przez lobby koncernów paliwowych. Tylko praca u podstaw
No i mamy teraz takie okazy w mainstream.
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/warszawa-ostatnie-pokolenie-ratusz-nie-wypowie-umowy-aktywistom-st8211719
Paweł dostał od tatusia w 2015roku mieszkanie i 500tys PLN za które Paweł kupił dwie kawalerki pod wynajem za który odprowadza 8,5% podatku.
Gaweł wziął w 2015r. kredyt i poszedł do pracy żeby go spłacac. Odprowadza za to efektywnie 37% podatku.
Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób podniesienie podatku od zysków z kapitału (w tym przypadku wynajmu mieszkania) uciska