Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +287
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +4

@fff112: biorąc pod uwagę, że większość aktualnych bogaczy forsę po prostu odziedziczyła, nie mogę się z toba zgodzić :)
Żyj dalej w korwinowskiej utopii, kapitalisto bez kapitału.
Opodatkowanie najbogatszych, świetny sposób na walkę z oligarchią! Popieram całym sercem! Musimy zrobić to jak najwcześniej, bo znowu zapanuje system feudalny z klasą próżniaczą i potem znowu rewolucje ludowe itd.
@czerwonykomuch: Ogólnie się zgadzam, ale nie stosowałbym do organizacji typu Ostatnie Pokolenie. Oni żyją z państwowych grantów, pracy wolontariuszy, a nie zdziwiłbym się gdyby koniec końców byli finansowani przez lobby koncernów paliwowych. Tylko praca u podstaw
No i mamy teraz takie okazy w mainstream.
https://tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/warszawa-ostatnie-pokolenie-ratusz-nie-wypowie-umowy-aktywistom-st8211719
Paweł dostał od tatusia w 2015roku mieszkanie i 500tys PLN za które Paweł kupił dwie kawalerki pod wynajem za który odprowadza 8,5% podatku.
Gaweł wziął w 2015r. kredyt i poszedł do pracy żeby go spłacac. Odprowadza za to efektywnie 37% podatku.
Możesz mi wytłumaczyć w jaki sposób podniesienie podatku od zysków z kapitału (w tym przypadku wynajmu mieszkania) uciska