@nad__czlowiek: Zakładając że kontraktor pracuje przez te 12 miesięcy za 18k na łapkę i się nie rozchoruje to wyjdzie 216k a na UoP 144k, różnica 72k to nie jest mało. Ale masz rację, te 6 koła więcej na koncie co miesiąc nie jest warte tego ryzyka, bo jakby nie było to bardzo niestabilna praca.
@nad__czlowiek: Zakładając że kontraktor pracuje przez te 12 miesięcy za 18k na łapkę i się nie rozchoruje to wyjdzie 216k a na UoP 144k, różnica 72k to nie jest mało. Ale masz rację, te 6 koła więcej na koncie co miesiąc nie jest warte tego ryzyka, bo jakby nie było to bardzo niestabilna praca.
@daro1: ale znasz takiego kontraktora? Bo ja nie znam
zawsze ktoś albo bierze miesiąc darmowego wolnego,
@nad__czlowiek: Nawet jak pracuje 9 miesięcy w roku to przy tych zarobkach i tak wyjdzie mu 18k do przodu. Kilka lat takiej pracy i całkiem niezłą sumkę można sobie uzbierać, o ile oczywiście będzie się zdrowym jak koń. Skąd w takim razie programiści mają hajs na dobre samochody albo mieszkania, które mogą wcześniej spłacić niż przeciętny zjadacz chleba?
@nad__czlowiek: O ile w ogóle do niej dożyje to faktycznie będzie cieniutko. No nie jest to takie kolorowe, musiałby ciułać na tą emeryturę, najlepiej na jakimś dobrym funduszu inwestycyjnym.
@daro1: ale znasz takiego kontraktora? Bo ja nie znam
zawsze ktoś albo bierze miesiąc darmowego wolnego,
@nad__czlowiek: a ja znam dziesiątki takich co pracują pełne 11 miesięcy w roku, bo wystarcza im 0-4 tygodnie urlopu
Komentarz usunięty przez autora
@nad__czlowiek: xD