Aktywne Wpisy

curiousboi +64
Wydanie z 1966 roku, napisz stronę w komentarzu do 611 strony to wysyłam przepis #glupiewykopowezabawy #gotujzwykopem #polskiedomy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Ten_spod_piatego +496
Przedsiębiorcy ciągle się tłumaczą, że wszystko jest legalne, bo robili dywersyfikację. Czy ja też tak mogę? Pracuje na etat, jakbym stracił pracę to nie mam z czego żyć. Poproszę 500 tys., kupię łódź i będę ją wynajmować. Może zrobić to, bo nie wiadomo czy „moja” firma wytrzyma np. kolejną pandemię. Czym różni się moja sytuacja od sytuacji przedsiębiorców?
#kpo
#kpo

@SendMeAnAngel: Kiedy i gdzie?
@Filipterka25: Programy katolickie (np. Ziarno), seriale, koncerty. W latach 90. w TVP dużo tego było.
@SendMeAnAngel: TO bez problemu wymienisz mi ze dwa seriale, gdzie była pozytywnie pokazane rodzinka z np. czwórką lub więcej własnych dzieci (bo RZ to była serial o rodzinie zastępczej i multi-kulti).
@Filipterka25: U mnie jest tak samo + ludzie co mają np. 120 m mieszkania bo mają kupę kasy częściej znacznie mają 3-4 dzieci niż inni. Nie wiem czy trend jest ogólnie taki, ale w zasięgu mojego wzroku "dostępność
Państwo z tektury
@SendMeAnAngel: jest na odwrót. Koncerny sprowadzą sobie konsumentów z azji i afryki, wyrwanych z korzeni.
@megawatt: Dokładnie tak. Rząd mógł interweniować, kiedy firmy zaczęły przywracać pracowników do biur.
To ze nie ma koreańskiego grilla? No życie xD nie każdy ma kwalifikacje pozwalające na zycie w topowej lokalizacji. W stanach norma jest dojazd po 2h do pracy w jedna stronę, nikt nie płacze z tego powodu.
Każdy niech robi co chce, tylko bez płakania nad niesprawiedliwościa świata xD
@PanieAreczku: Z tym, że na obie rzeczy łatwiej zarobić. A teraz porównaj pensje we Wrocławiu i te w jakimś Chełmie.