Wpis z mikrobloga

Przedsiębiorcy ciągle się tłumaczą, że wszystko jest legalne, bo robili dywersyfikację. Czy ja też tak mogę? Pracuje na etat, jakbym stracił pracę to nie mam z czego żyć. Poproszę 500 tys., kupię łódź i będę ją wynajmować. Może zrobić to, bo nie wiadomo czy „moja” firma wytrzyma np. kolejną pandemię. Czym różni się moja sytuacja od sytuacji przedsiębiorców?
#kpo
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ten_spod_piatego: a to nie trzeba mieć już wcześniej założonej firmy? W sensie wykazać że ma się o tym jakiekolwiek pojęcie i biznesplan który nie opiera się w 100% na dopłatach?
  • Odpowiedz
@Elec: ja to za głupi chyba jestem. Tutaj firma która jest fundacją. Zobacz jakie dotacje dostaje co roku.
https://wykop.pl/wpis/82635527/bardzo-ladnie-ciociu-kasiu-mysz-sie-nie-przecisnie
@PozdroMleczny +507
Bardzo ładnie ciociu kasiu mysz się nie przeciśnie. Firemka z krakowa ma sklep online z bakteriami-pluszakami, Ale przecież nic nie szkodzi wpisać sobie w pkd organizacje noclegów pomimo braku posiadania środków trwałych (np budynki) i dostać 500k żeby zakupić niezbędne żaglówki xDDDDDDDDD

Gardze wami jest mi przykro za
  • Odpowiedz
@Ten_spod_piatego: wszystko jest legalnie i zgodnie z założeniami programu przygotowane u przez PiS. To że jest to legalne, nie znaczy że nie jest szkodliwe. Ale to inny problem i inny odpowiedzialny.
Problem jest taki, że to nie PiS rozdaje te kasę i trafia do przedsiębiorców, jeszcze z publicznie dostępna listą, zamiast do znajomych i rodziny, jak to się robiło za czasów FS. To największy ból d--y pisowców i konfederatów.
  • Odpowiedz
@Ten_spod_piatego: Aktualnie rządzi opozycja dla ludzi pracy, zatrudnionych na umowie o pracę, zlecenie czy innych formuł. utrzymujących się ze świadczenia pracy. Możesz pomarzyć o takim zabezpieczeniu albo przestawiać się na szukanie wałków oraz okazji. Do tego jednak przyda się kapitał, którego szybko nie zdobędziesz bo Ciebie opodatkują srogo dochodowym
Alfiarz - @Tenspodpiatego: Aktualnie rządzi opozycja dla ludzi pracy, zatrudnionych n...

źródło: IMG_6238

Pobierz
  • Odpowiedz