Aktywne Wpisy

johnshepard2000 +54
Ciąg dalszy spowiedzi gotki. Twierdzi, że jest prześladowana i nękana. Jej bad boy by powiedział, że taka jest cena funkcjonowania w Internecie XD Ciężko współczuć.
#kiszak
#kiszak

Huptys +15
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#architektura #projektydomow #budujzwykopem #budowa
Cześć!
Chciałbym poznać Wasze opinie na temat mojego projektu indywidualnego. Zależy mi głównie na ocenie funkcjonalności. Mam już swoje przemyślenia, ale liczę, że ktoś z zewnątrz może zwrócić uwagę na aspekty, których sam nie dostrzegam.
Kluczowe informacje o projekcie:
- Salon jest zlokalizowany od strony wschodniej (z widokiem na las)
- Wjazd na posesję znajduje się od strony zachodniej
- W kotłowni przewidziany jest awaryjny komin (rodzaj ogrzewania jeszcze nie został wybrany)
= Ktołownia będzie podzielona na pralnie
link do rzutów https://imgur.com/a/ORyfGtP
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Będzie wentylacja mechaniczna? Przeiwidziane kanały pionowe/podniesienie stropu żeby zmieścić kanały na przykład w suficie?
Trochę myślę o tym salonie od wschodu - nie będzie Ci brakować słóńca po południu?
- imho może warto zamienić schody z łazienka? wtedy pod schodami jak fajnie pomyślisz to zrobisz jakiś schowek np. robota do odkurzania itp. jeśli będzie między garderobą, a łazienką to w zasadzie jedyna możliwość wykorzystania tej przestrzeni to przez garderobę.
- Zastanowiłbym się czy by nie zmniejszyć łazienki i nie dodać miejsca w garderobie. U mnie łazienka ma 6,27 i jest zajebiście duża imho.
@mirko_anonim: IMO przekombinowane mocno, za samo murowanie wyjdzie pewnie 2x wiecej przez te podcienie. Poddasze uzytkowe to tez rzecz, ktora juz od dawna wyszla z mody ze wzgledu na brak funkcjonalnosci oraz schody, ktorych wykonczenie kosztuje majatek, ale za to mozesz sie z----c i sie polamac xD No, ale jak Ci odpowiada to powodzenia w budowie.
Jak już będizmey mieli dogadany układ i czy podasze cyz parter to potem ustalmy fukcjonalnośc cyzli meble,drzwi,okna czy są w dobrych miejscach a potem projekt trafia do gościa od instalacji elktrycznej,ogrzewnia i rekuperacji.Tak jak mówię rekuperacja będzie pewnie w stropie wolałbym podwiesznay sufit ale robić go wszędzie to droga sprawa.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
toaleta za duża i bym ją wkomponował razem z łazienką by były blisko siebie,
pokoje jak dla karłów, pewnie nawet na żywo nie widziałeś ile to miejsca, dzieci mają pewnie wypierniczać jak najszybciej z domu.
łazienka jest spoko
nad jadalnią i salonem to często nie ma sensu robić wysokiego pomieszczenia
kotłownia, rekuperacja może iść na strych i będzie łatwiejsza w montażu, jak pompa ciepła to
Co przez to rozumiesz ?
2. mała toaletę przeniósłbym do kotłowni a kotłownie zrobił na połowę jeśli ma być pompa ciepła , oszczędności będą na instalacjach
Pokoje zbyt małe jak na potrzeby nastolatka. 10m2 to dla dziecka do 5 lat, potem potrzeby rosną i dobrze by było 15 m2 mieć. Sypialnia to na