Wpis z mikrobloga

@nad__czlowiek mam znajomego trenera który spokojnie wyciąga 15-18k, bierze 150 za godzinę, grafik ma wypełniony 2 tygodnie do przodu więc jestem w stanie uwierzyć że jak ktoś ogarnia sociale i sprzedaje treningi online jest w stanie te 30k wyciągnąć
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek niby tak ale weź sobie wyobraź że codziennie z kimś innym masz godzinę gadać i robić tej osobie trening, mi się wydaje że to tylko tak fajnie wygląda ale też potrafi zmęczyć
  • Odpowiedz
  • 5
@nad__czlowiek potwierdzam, jestem tą żoną programisty. To wszystko prawda i jak nie wierzycie to dam Wam moją mamę na chwilę.

Tu mama żony programisty: potwierdzam, to wszystko prawda.
  • Odpowiedz
Marek Prawiedzik z IG ujawniał dochody to wychodziło na czysto 80k/miesiąc. Choć to czołówka wśród trenerów 'dla ludzi'.
  • Odpowiedz
jak sie wykopki zesrały bo ktoś śmie zarabiać więcej niż 10k czymś innym niż klepanie kodu xD
Przeciętny trenerek online bierze 1k zł za miesiąc prowadzenia online gdzie większość czasu nic nie robi, nawet stacjonarnie treningu nie musi prowadzić
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: a kto programiście zabroni trenować po pracy? Oni parę godzin dziennie popracuja jak są ogarnięci, w jeden dzień się chłop na cały tydzień z robotą uwinie, może nie programista, ale np. taki designer spokojnie może tak zrobić. Zmakietuje projekt w poniedziałek wtorek, a w piątek przedstawi. Może pracować z każdego zakątka świata. Tacy trenerzy często sie kłuja albo sami opychają, to nie ma nic ze zdrowiem wspolnego, a ich
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: najwiekszy minut takiej pracy jest taki, że wiecznie trzeba gadać z klientami. dla ekstrawertycznych oskarków to faktycznie super praca, ale dla autystycznych spierdonów które po 15 minutowym spotkaniu muszą robić pół godziny odpoczynku to jedna z najgorszych prac.

z tego powodu porównywanie tych dwóch zawodów nie ma sensu bo to są zawody dla całkiem innych grup ludzi.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: chodziłem wiele lat na siłownie przeróżne, wielu przeróżnych trenerów obserwowałem i wiem jedno - laski, które chciałbym posuwać, to do trenerów personalnych się nie ustawiały :) Raczej jakieś grubszawe, albo wręcz grube, ale mocno podstarzałe. Także tak z tym bajtem
  • Odpowiedz