Aktywne Wpisy

butterfly +112

CzosenWan +216
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

#rozowypasek po urodzeniu naszego dziecka nie może znaleźć nowej pracy. Zarabiam 6k czyli nasz budżet to skromne 6800. Zdolność kredytowa nie istnieje. Mieszkamy na razie bez.
Różowa ma dobre CV i jeszcze w trakcie przerwy się doszkoliła. Rynek pracy lokalnie to dramat, sam szukam za 7-8k ale pukaja się w głowę. Po 100-200cv na jedno miejsce. Większość wg. Pracuj.pl ma niższe wymagania finansowe (ok. 75%). Nie wiem za co zyć. Zona szuka nawet poniżej kwalifikacji za najniższą ale nic.
Myśliy o wyjeździe do duzego miasta ale totalnie nie wiemy jak się za to zabrać. Znajomi o podobnych kwalifikacjach wyjechali i dzisiaj mają budżet 30k na miesiąc. Nie czuję by nam brakowało jakichkolwiek kompetencji.
Nie mamy jednak budżetu ani na kredyt na własny dom / mieszkanie, ani na start na wynajmie, bo od końca macierzyńskiego żyjemy od wypłaty do wypłaty, a jak ja stracę pracę to idziemy na bruk.
Przed dzieckiem sytuacja na rynku pracy byla bardzo dobra. Przed inflacją zarabialiśmy tyle, że była bardzo duża górka ale górka pomału topnieje.
Jak ugryźć temat przeprowadzki? Bez tego nie widzę naszej przyszłości.
#pracbaza #biznes #pieniadze #wyprowadzka #zalesie #boldupy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: najpierw szukasz pracy a potem się przeprowadzasz. Ludzie którzy robią to w innej kolejności zawsze mnie fascynują.
No i różowa nie ma dobrego CV skoro nigdzie nie chcą jej przyjąć.
@TheGreatCornholio: niekoniecznie pracują w tej samej branży
Ok, to posiadanie jakich kwalifikacji zawodowych sprawi że przeprowadzając się do innego miasta masz 2x wyższą pensję. Mi przychodzą dwa pomysły, zakładając że mieszkasz na przykład na Podlasiu a z wykształcenia jesteś stoczniowcem i przeprowadzasz się do Gdańska, albo górnikiem i przeprowadzasz się na Śląsk
Poza tym jeśli Twoja partnerka nie jest zarejestrowana w Urzędzie Pracy to czas to zrobić, jeśli jest przed 30 to może się załapać na bon na zasiedlenie przy podjęciu pracy w