Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.

Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?

Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:

W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD

Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu

#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
cwlmod - Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ci...

źródło: 1

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cwlmod

@mentari: Będziesz spokojniejszy jak przeczytasz to co wkleiłeś + przeczytasz jakie obowiązki ma pieszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To czemu ten morderca uciekł skoro piesza zapewne weszła bezpośrednio przed pojazd, co? Ty też tak się zachowasz?
  • Odpowiedz
@cwlmod: Jak zbliżasz się do skrzyżowania na którym nie masz pierwszeństwa to też nie zwalniasz jeśli zbliżając się do skrzyżowania nie widzisz jeszcze żadnego samochodu na drodze z pierwszeństwem?
  • Odpowiedz
@Strus: Ty, ale ty wiesz, że pieszy też nie może się w----ć na przejście bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd? Wiesz to prawda? Prawda? Znam odpowiedź. Twoje porównanie jest kompletnie z p---y, ale właściwie na wykopie to mnie nawet nie dziwi, może tylko trochę śmieszy, bo pewnie uważasz się za geniusza porównań xD
  • Odpowiedz
  • 0
Tak, byłem tymi MASOWYMI MANDATAMI za wyprzedzeniu na przejściu dla pieszych przez to, że policja obok zahamowała

@mentari: Co drugi odcinek jedź bezpiecznie był o przejścia dla pieszych, a ty pieprzysz głupoty jakby to się nie działo xD

To czemu ten morderca uciekł skoro piesza zapewne weszła bezpośrednio przed pojazd, co? Ty też tak się zachowasz?

A dlaczego ja mam odpowiadać na to pytanie?
  • Odpowiedz
  • 1
@Strus: Jak zrobisz PJ to się dowiedz, że przejście to nie skrzyżowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A jak zbliżasz sie do przejazdu kolejowego to zwalniasz czy wjeżdżasz na pałę pod nadjężdżający pociąg? :)
  • Odpowiedz
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?

@cwlmod: zwalaniaj przed każdym przejściem miernoto drogowo skoro nie dowidzisz pieszych a najlepiej oddaj prawko i turlaj dropsa
  • Odpowiedz
  • 0
@Hylfnur: Witamy potencjalnego mordercę pieszych, których wjedzie w pieszego bo go nie widział, a potem będzie kwiczał <panie władzo, ale ja go nie widziałem, a wcale nie chciałem wjechać> xD
  • Odpowiedz
Co drugi odcinek jedź bezpiecznie był o przejścia dla pieszych, a ty pieprzysz głupoty jakby to się nie działo xD

@cwlmod no i to oznacza, że policja hamując na zebrze masowo dawała mandaty łapiąc biednych kierowców? Zajebista logika xD
  • Odpowiedz
  • 0
no i to oznacza, że policja hamując na zebrze masowo dawała mandaty łapiąc biednych kierowców? Zajebista logika xD

@mentari: Przecież my nawet nie wiem o co tobie chodzi, bo napisałeś jakiś bełkot xD
  • Odpowiedz
  • 1
lub zbliżającemu się do przejścia.

@dr3vil: Nope, tego też tam nie ma i w tym cały problem, bo ludziom się wydaje że jak ktoś dochodzi do przejścia to już ma pierwszeństwo.( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pieszy wchodzący to obecnie ktoś kto daje krok na przejście, a w naciąganym roszerzeniu to pieszy który jest krok lub dwa przed wejście na przejście. Naciągane bo słownik mówi jasno, ale praktyka
  • Odpowiedz
@cwlmod

>no i to oznacza, że policja hamując na zebrze masowo dawała mandaty łapiąc biednych kierowców? Zajebista logika xD

@mentari: Przecież my nawet nie wiem o co tobie chodzi, bo napisałeś jakiś bełkot xD

No widzę umiejętność czytania ze zrozumieniem na poziomie umiejętności kierowania pojazdem xD
  • Odpowiedz
Nope, tego też tam nie ma i w tym cały problem, bo ludziom się wydaje że jak ktoś dochodzi do przejścia to już ma pierwszeństwo.( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cwlmod: Źle się wyraziłem, a w przypadku PoRD każde słowo ma znaczenie. Oczywiście chodziło mi o pieszego wchodzącego na przejście. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A jest mowa o zwalnianiu w bardzo konkretnym celu. Otóż
  • Odpowiedz
@cwlmod: Znowu ten typ, który uważa że wdepnięcie w gaz pozwoli mu wyleczyć wszystkie kompleksy, jakie posiada. Powiem więc jeszcze raz: jesteś niebezpieczny dla zdrowia i życia wszystkich uczestników ruchu drogowego i pieszych. Wbij sobie to do łba, zdejmij nogę z gazu, zajmij się czymś innym.
  • Odpowiedz
Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD

@cwlmod:
Ma zwalniać, to chyba oczywiste!
  • Odpowiedz
@jediwolf: po pierwsze naucz się czytać, po drugie kultury, po trzecie jeździć. Zanim to nastąpi to nie rozmawiaj do mnie i przesiądź się na tramwaj
  • Odpowiedz