Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD
Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu
@cwlmod: Jak zbliżasz się do skrzyżowania na którym nie masz pierwszeństwa to też nie zwalniasz jeśli zbliżając się do skrzyżowania nie widzisz jeszcze żadnego samochodu na drodze z pierwszeństwem?
@Strus: Ty, ale ty wiesz, że pieszy też nie może się w----ć na przejście bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd? Wiesz to prawda? Prawda? Znam odpowiedź. Twoje porównanie jest kompletnie z p---y, ale właściwie na wykopie to mnie nawet nie dziwi, może tylko trochę śmieszy, bo pewnie uważasz się za geniusza porównań xD
@Hylfnur: Witamy potencjalnego mordercę pieszych, których wjedzie w pieszego bo go nie widział, a potem będzie kwiczał <panie władzo, ale ja go nie widziałem, a wcale nie chciałem wjechać> xD
@dr3vil: Nope, tego też tam nie ma i w tym cały problem, bo ludziom się wydaje że jak ktoś dochodzi do przejścia to już ma pierwszeństwo.( ͡°͜ʖ͡°)
Pieszy wchodzący to obecnie ktoś kto daje krok na przejście, a w naciąganym roszerzeniu to pieszy który jest krok lub dwa przed wejście na przejście. Naciągane bo słownik mówi jasno, ale praktyka
@cwlmod: Znowu ten typ, który uważa że wdepnięcie w gaz pozwoli mu wyleczyć wszystkie kompleksy, jakie posiada. Powiem więc jeszcze raz: jesteś niebezpieczny dla zdrowia i życia wszystkich uczestników ruchu drogowego i pieszych. Wbij sobie to do łba, zdejmij nogę z gazu, zajmij się czymś innym.
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD
Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu
#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
źródło: 1
PobierzTo czemu ten morderca uciekł skoro piesza zapewne weszła bezpośrednio przed pojazd, co? Ty też tak się zachowasz?
@mentari: Co drugi odcinek jedź bezpiecznie był o przejścia dla pieszych, a ty pieprzysz głupoty jakby to się nie działo xD
A dlaczego ja mam odpowiadać na to pytanie?
A jak zbliżasz sie do przejazdu kolejowego to zwalniasz czy wjeżdżasz na pałę pod nadjężdżający pociąg? :)
@cwlmod: zwalaniaj przed każdym przejściem miernoto drogowo skoro nie dowidzisz pieszych a najlepiej oddaj prawko i turlaj dropsa
@cwlmod no i to oznacza, że policja hamując na zebrze masowo dawała mandaty łapiąc biednych kierowców? Zajebista logika xD
@mentari: Przecież my nawet nie wiem o co tobie chodzi, bo napisałeś jakiś bełkot xD
@dr3vil: Nope, tego też tam nie ma i w tym cały problem, bo ludziom się wydaje że jak ktoś dochodzi do przejścia to już ma pierwszeństwo.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pieszy wchodzący to obecnie ktoś kto daje krok na przejście, a w naciąganym roszerzeniu to pieszy który jest krok lub dwa przed wejście na przejście. Naciągane bo słownik mówi jasno, ale praktyka
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No widzę umiejętność czytania ze zrozumieniem na poziomie umiejętności kierowania pojazdem xD
@cwlmod: Źle się wyraziłem, a w przypadku PoRD każde słowo ma znaczenie. Oczywiście chodziło mi o pieszego wchodzącego na przejście. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jest mowa o zwalnianiu w bardzo konkretnym celu. Otóż
@cwlmod: Trafie obu( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cwlmod:
Ma zwalniać, to chyba oczywiste!