Aktywne Wpisy

Smauga +185
Pijcie ze mną kompot, bo przeprowadziłam się bliżej Polski. Miałam już dość mieszkania na niemieckim zakaukaziu- w Badenii-Wirtembergii. Żadnych zalet tam nie ma dla mnie- daleko do Polski (do granicy 500 km) drogo jeśli chodzi o mieszkania, tereny ładne, ale tak bez szału. Z 500 km zrobiło się niecałe 30 km do granicy co jest bardzo dużym postępem. Cieszę się na tą zmianę (。◕‿‿◕。)
Dalej pracuję
Dalej pracuję

daretti877 +83
źródło: 1000005154
Pobierz

Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD
Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu
#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
źródło: 1
Pobierz@SpalaczBenzyny: Bez przesady. Na zebrze pieszy jest już do zauważenia, bo tło jest w miarę jednolite i jest zebra. Jak cię oślepiają auto to coś ci tam mignie gdy pieszy przejdzie na tle reflektora
@borostwor: Stosuję za każdym razem jak przekraczam 100km/h Jedzie się łatwiej :D
@Sagittus: Pieszemu tez nic się nie stanie jeśli nie da się potrącić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
To jest takie pieprzenie półinteligentów, że kierowca ma na wszystko uważać. Nikt nie chce przejechać pieszych specjalnie. Każdy uważa, a wypadki i tak się zdarzają, ale głąby nie potrafią tego zrozumieć.
Owszem są totalne nieogary za kółkiem i po to
Poza tym mówimy o ogólnej zasadzie. Piesi są potrącani bo albo wejdą źle na przejściech albo zamyślony nieogar nie nie zauważa widocznego z daleka pieszego albo normalny kierowca akurat nie dojrzy dobrze pieszego ubranego na czarno. Pomagajmy sobie, a nie płaczemy
@quizonmyface: Tobie to już nic nie pomoże xD Oddaj prawko nieogarze zanim kogoś zabijesz przez swój brak myślenia
@CREATE_USER Patrz na tego wyżej. Wstawiłem obrazem, którego opisałem w jasny sposób, a typ dalej niczego nie skumał xD