Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD
Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu
Taki ciemniak jak ty może tego nie wie, ale jeśli twoją jedyną odpowiedzią jest atak na drugą osobę, to znaczy że niczego sobą nie reprezentujesz i automatycznie ośmieszasz samego siebie ( ͡°͜ʖ͡°)
@klawy_motorniczy: Dziękuję i w pełni się zgadzam. Przekaz przekazem, ale ten brak myślenia takich ludzi jak @kuraku jest najgorszy. Udowodniasz im wprost, że przepisy stanową tak, a nie inaczej, a ci dalej nawijają swoje kocopoły.
@bedelatac: To i w Warszawie powoli poprawiają wszystkie przejścia, wiec dzieje się dobrze. Czy można szybciej? Pewnie można ale nie mnie to oceniać. Warszawa raportuje sporo poprawionych przejść co roku.
@cwlmod w bodajże Rumunii jak dobrze pamiętam mają fajne oznaczenia przed przejściami, takie jak na przystanki autobusowe tylko, że przez całą jezdnię zygzak . Ja bym dołożył więcej do obecnych przepisów, że nie można się zatrzymać na odległość auta przed i za przejściem. Może po to były te znaki w na jezdni w Rumunii chyba. Ogólnie chodzi o to, że widać pieszego a nie wyskoczy jak zając.
@bedelatac: Trudno by to było egzekwować. W dodatku przy polskiej biegunce z przejściami to by to bardzo utrudniało płynność ruchu.
Trzeba zadać sobie pytanie czy takie sytuację, gdy jest korek w przeciwnym kierunku i pieszy nagle pojawia się kierowcy zza zatrzymanego pojazdu, są na tyle częste by wymagały systemowego podejścia poza edukacją?
@bedelatac: Jest to jakiś pomysł, ale najpierw musiałby ktoś mądry być w sejmie. Niestety to co się dzieje na komisji ds. BRD to jedno wielkie płaskoziemstwo :/
#limanowa Właśnie słucham w radiu że policja tłumaczy się że "pewnie ma sprzęt do nasłuchu policji" "bardzo możliwe że posiada podziemną bazę" ta k---a laboratorium dextera jeszcze xD
Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?
Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:
W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD
Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu
#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
źródło: 1
Pobierz@CybernetycznyMozgKorwina: Jeśli cytujesz coś co jednoznacznie przeczy twojej opinii to ty się ośmieszasz kolego xD
@HWD-5: Udowodnij dzbanie xD
Taki ciemniak jak ty może tego nie wie, ale jeśli twoją jedyną odpowiedzią jest atak na drugą osobę, to znaczy że niczego sobą nie reprezentujesz i automatycznie ośmieszasz samego siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Jakis_Koles: Widzę że odpowiedź na proste pytanie przekroczyła zdolności twojego intelektu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzeba zadać sobie pytanie czy takie sytuację, gdy jest korek w przeciwnym kierunku i pieszy nagle pojawia się kierowcy zza zatrzymanego pojazdu, są na tyle częste by wymagały systemowego podejścia poza edukacją?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Wiem, że bardzo chcesz ale takie stwierdzenia ośmieszają tylko twoją mierną osóbkę, która nie jest w stanie niczym mnie zagiąć :D
Ale ty musisz być prostym człowiekiem. Jaki masz zawód - operator koparki ręcznej? xD
Teraz już nic nie odpiszesz i możesz sobie tylko płakać w rogu pokoju, bo twojego kwiku po zaoraniu nikt nie usłyszy xD