Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.

Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?

Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:

W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD

Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu

#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
cwlmod - Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ci...

źródło: 1

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Ale ty też nie znasz, co udowadniasz niemal w każdym komentarzu.

@HWD-5: Udowodnij dzbanie xD

Taki ciemniak jak ty może tego nie wie, ale jeśli twoją jedyną odpowiedzią jest atak na drugą osobę, to znaczy że niczego sobą nie reprezentujesz i automatycznie ośmieszasz samego siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@klawy_motorniczy: Dziękuję i w pełni się zgadzam. Przekaz przekazem, ale ten brak myślenia takich ludzi jak @kuraku jest najgorszy. Udowodniasz im wprost, że przepisy stanową tak, a nie inaczej, a ci dalej nawijają swoje kocopoły.
  • Odpowiedz
  • 0
nie podniecaj się, na słabe trolle mam limit znaków ;)

@Jakis_Koles: Widzę że odpowiedź na proste pytanie przekroczyła zdolności twojego intelektu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@bedelatac: To i w Warszawie powoli poprawiają wszystkie przejścia, wiec dzieje się dobrze. Czy można szybciej? Pewnie można ale nie mnie to oceniać. Warszawa raportuje sporo poprawionych przejść co roku.
  • Odpowiedz
@cwlmod w bodajże Rumunii jak dobrze pamiętam mają fajne oznaczenia przed przejściami, takie jak na przystanki autobusowe tylko, że przez całą jezdnię zygzak . Ja bym dołożył więcej do obecnych przepisów, że nie można się zatrzymać na odległość auta przed i za przejściem. Może po to były te znaki w na jezdni w Rumunii chyba. Ogólnie chodzi o to, że widać pieszego a nie wyskoczy jak zając.
  • Odpowiedz
  • 0
@bedelatac: Trudno by to było egzekwować. W dodatku przy polskiej biegunce z przejściami to by to bardzo utrudniało płynność ruchu.

Trzeba zadać sobie pytanie czy takie sytuację, gdy jest korek w przeciwnym kierunku i pieszy nagle pojawia się kierowcy zza zatrzymanego pojazdu, są na tyle częste by wymagały systemowego podejścia poza edukacją?
  • Odpowiedz
  • 1
@bedelatac: Jest to jakiś pomysł, ale najpierw musiałby ktoś mądry być w sejmie. Niestety to co się dzieje na komisji ds. BRD to jedno wielkie płaskoziemstwo :/
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust: Chciałbyś co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wiem, że bardzo chcesz ale takie stwierdzenia ośmieszają tylko twoją mierną osóbkę, która nie jest w stanie niczym mnie zagiąć :D
  • Odpowiedz
  • 0
@In_thrust_we_trust: Cały wypok ciebie obśmiał, a opinii nie będę przytaczał, bo mi usuną komentarz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz już nic nie odpiszesz i możesz sobie tylko płakać w rogu pokoju, bo twojego kwiku po zaoraniu nikt nie usłyszy xD
  • Odpowiedz