Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ciężarnej. To że wielu z was nie zna przepisów i obowiązków pieszego to już udowodniliście dobitnie w tamtym temacie.

Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?

Spodziewam się że wasz intelekt nie obejmie niuansów tego pytanie więc daję podpowiedź:

W waszych główkach to pewnie takie myśli nawet się nie pojawiły tylko recytujecie jakieś słowa, których znaczenia nie rozumiecie. Poniżej wklejam znane zdjęcie i spróbujcie teraz wyjaśnić, że jak kierowca WIDZI PUSTE PRZEJŚCIE (czyli nie widzi pieszego) to ma zwalniać? xD

Zebra jest właśnie po to żeby czarne sylwetki były zauważalne na przejściach, a przepisy daja pierwszeństwo pieszemu tylko gdy znajduje się na przejściu

#motoryzacja #samochody #wypadek #polskiedrogi
cwlmod - Mam pytanie do #miernotydrogowe, które tak pyskują we wpisie o potrąceniu ci...

źródło: 1

Pobierz
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

i nie zauważą tego chłopaka ubranego na czarno który czeka przy przejściu i dostaną 1500zl i 15pkt i wtedy będzie inna śpiewka.

@bArrek: raczej 8 lat w ekstremalnym przypadku, jeśli młody wbiegnie
  • Odpowiedz
@Shagal Pieszy również jest zobowiązany ZACHOWAĆ SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ. A niestety pieszy wchodzący bez rozejrzenie się, ze słuchawkami na uszach i telefonem w łapie jest standardem bo MA PIERSZYŃSTFO co też jest nieprawdą i żaden przepis tego nie stanowi.
  • Odpowiedz
  • 0
Jak jadę autem, to absolutnie nigdy żaden pieszy nie jest zagrożony, bo znam banalnie proste przepisy, które ciebie przerastają. No ale to nie twoja wina żeś urodził się taki a nie inny.

@ka-lol: Buahaha tak oczywiście, a potem cykl kolejny wypadek spowodowany przez sierotę, która nie ogarnęła przepisów xD
  • Odpowiedz
@cwlmod

Chcę cie was zapytać jak logicznie zdefiniujecie sytuację w której nie widać pieszego i należy zwolnić przed przejściem?

Tak, chcesz się nas zapytać.
  • Odpowiedz
  • 0
dla nieświadomych, dyskutujecie z kimś pokroju adama fabiarza.

@BrowserStack: Ja zadałem w tym temacie proste pytanie. Jeśli przerasta ono twój intelekt to miej pretensje do siebie, a nie jojczysz coś na mnie xD

a sam pajac już od 2 lat nie może dostarczyć dowodu na to, że jazda 140 lewym pasem to wykroczenie xD zesrał się kiedyś o to, a jak go naprostowałem to od 2 lat milczy

LOL nawet
  • Odpowiedz
  • 0
@czekoladowy_zajac: To jest bait na takich laików jak ty, którzy nie potrafią zrozumieć, że są sytuacje gdy pieszego nie widać, bo zlewa się z tłem. Niby po co wstawiłem to zdjęcie i napisałem odpowiedni komentarz? xD
  • Odpowiedz
  • 0
zrób coś dla siebie i innych, oddaj prawo jazdy.

@Jakis_Koles: Tylko jak ciebie zamkną w więzieniu powodowanie zagrożenia na drodze.

Ktoś taki jak ty, który nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie, musi powodować zagrożenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Musi zwalniać.

@lexico: Chciałbym zobaczyć twoją jazde jak zwalniasz przed każdym pustym przejściem, żeby zgłosić cię na policje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
powtarzam jak mantrę. Świecisz wyświetlaczem w stronę kierowcy i twoje bezpieczeństwo wzrasta o 1000%. Za proste

@lukaszlukaszkk: Brzmi jak zniewolenie pieszego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
Zmienisz zdanie kiedy skończysz14 lat, będziesz starszy, może nawet będziesz miał dziecko i na takim przejściu będzie stał Twój "Jaś"....

@Waran-za-komodo: Zmienię zdanie i.... nie zadam prostego pytanie, na które nie potrafi odpowiedzieć? xD
  • Odpowiedz
@cwlmod: ok a jak przejscie dla pieszych jest na 3 pasmowce to moge sobie przejechac jesli nie wymusze pierwszenstwa pieszemu ?tzn nie zwolni on kroku bo ja bede na przeciwleglym pasi ?
  • Odpowiedz