Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: na oko: 95% stock (z czego na oko okolo 10% mam dywidendowych na SP500, 90% trzymam na gpw (z czego na oko 75% w dywidendowkach, 25% w smieciach );5% depo na lewarze czym gram na kontraktach gpw. na koncie w cashu mam kolo 300 zl aktualnie
krypto pomijam jakbym ujał to stanowi też jakieś dodatkowe 10-15% portfela, zalezy od zmiennosci

nie kumam czemu takie pytania ida z anonima
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 30-40% akcje amerykańskie, 60-70% krypto. Jestem zbyt młody aby pozwolić sobie na mniej agresywny portfel ale w Q1 2025 planuję powoli realizować większe zyski i docelowo pewnie będzie to 75% akcje 25% krypto.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: taaak, ciągle spadki, wieczne spadki, dywidendy to płaci akcjonariusz spółce żeby na chlyb z omastom miał prezes, wszystko spada, a jak spada to wiadomix że nie da się nicz zarobić, ehh, chuopska niedola giełdownicza.

30-40% akcje amerykańskie, 60-70% krypto.

@Bejro: anone, obyś
  • Odpowiedz
@Bejro: wyszło mi około 5% dywidendy netto wiec imo nieźle, mam dobre piki po prostu
@Filipterka25 Niestety jestem na uop, ale z wiekiem raczej w portfel dywidendowy raczej będę szedł. Obligacje nie dla mnie, jestem jednak aktywniejszym inwestorem. Mam jasny cel finansowy ustalony
  • Odpowiedz